Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kaapstad image

Dag 2 & 3: Kaapstad en Kaap de Goede Hoop

Kaapstad
Zuid-Afrika
ChantalWillems

Dag 2 & 3: Kaapstad en Kaap de Goede Hoop

Dag 2:
Na een rustige nacht worden we wakker met de wekker en de regen op het dakraam
Dit is nu de derde reis op rij waar we aankomen dat het begint te regenen. Ze zijn ons wel dankbaar hiervoor want het is zeer lang geleden dat ze regen hebben gehad. Kaapstad zit in code 4 wat waterschaarste betreft.
We nemen een douche en reppen ons naar het ontbijtbuffet. Daar komt de dames des huizes ons hartelijk verwelkomen. Ondanks de koude temperaturen was het ontbijt lekker, warm en uitgebreid. De B&B Abbey Manor in Oranjezicht is zeker een aanrader. We zien vanuit onze kamer de tafelberg piepen van tussen de wolken.

We nemen contact op met een vriendin die al 12 jaar in Kaapstad woont. Samen met haar man die een Zuid afrikaan is komen we op leuke plekjes en super leuke etablissementen.
We hebben niet veel van Kaapstad gezien, omdat we zoveel bij te praten hadden.

De dag begint met 16° en regen, natuurlijk het is nu winter in Zuid-Afrika

We krijgen verschillende indrukken door, de mensen zijn hier zeer gedienstig, vriendelijk en proper, Integenstelling met zwart Afrika. Iedereen praat met iedereen, er is blijkbaar weinig verschil tussen blank en zwart.
We hebben hier een veiliger gevoel dan in België. Alhoewel christen en moslims door elkaar leven. Toch heeft het christendom hier de overhand. Overal zijn er kerk en en men ziet nergens een moskee.
Zelfs België kan hier nog veel van leren. En dit ga ik nog veel vernoemen in mijn reisverslag.

De business is sterk verdeeld in Zuid-Afrika, de blanken die dirigeren, de zwarte bevolking die de taken uitvoeren en de moslims die uitbater zijn van banken en onroerend goed.

Kaapstad is wel een groot stad waar de business weelderig draait, multi cultureel maar aangepast aan het land en niet omgekeerd. Iedereen praat Zuid-Afrikaans en Engels.

Dag 3:
Er werd ons aangeraden om "cape Point" te bezichtigen... Zo gezegd zo gedaan. Met ons gehuurde wagen - want dat is zeker een aanrader als je rond reist in Zuid-Afrika - rijden we richting het nationale nature park Tafelberg.... Het zou niet toeristisch zijn zonder ingangskosten. Baboons overal, opletten dat je de wagen niet open achter laat. Geef ze ook geen eten en ga ze zeker niet aaien. Voor de rest hebben deze apen bang van je als je met je wagen aangereden komt.

Het punt cape Point kan men te voet via de eindeloze trappen of met de lift doen. Dit hele gebeuren en deze plaats is wel zeer touristisch, wat ons ding al helemaal niet is, maar soms kan men ook niet anders. Toch was het uitzicht prachtig. Wat is Kaapstad toch mooi. De wind in je haren en je ogen weten niet waar eest kijken van de schoonheid die ze te verorberen krijgen. Dat is pas echt meditatie.

Terug in de wagen om verder op verkenning te gaan in het natuur reservaat, komen we terecht aan het " Dias Beach". Dit is de mooiste kustlijn ooit... Deze kust moet je ooit gezien hebben om te kunnen oordelen over de andere kustlijnen ... Men waant zich er volledig alleen tussen een mix van zachte en ruwe schoonheid ... Het samenvloeien van helder blauw water met parel wit zandstrand afgetekend met echt zeewier, achtergelaten schelpen. Deze schoonheid hadden we elders nog niet mogen aanschouwen.
Het eindeloze zicht was adembenemend, de rust was een meditatie zowel voor beginners als gevorderden.

Deze belevenis ruilen we om voor het olifantenbos wat eigenlijk niets voorstelt, waar we onverwacht worden verrast door springbokken en struisvogels.
Deze dieren zijn mensen gewend. Na enkele shoots rijden we terug richting Kaapstad centrum, waar we terug hebben afgesproken met onze vrienden.
We hebben de 2de avond hemels afgesloten met een menu in 'The Vineyard', dit restaurant staat in de top 20 van de top restaurants.
'The Twelve Appostels', een zeer mooi typisch Afrikaans hotel, waar je kan genieten met een uitzicht op de Zuid-Afrikaanse kustlijn. Het leuke aan de hotels in ZA is dat je er gewoon als passant mag mee-eten in de bijhorende restaurants, zonder dat men zich moet opkleden. 'Alles mag niets moet'. Zalig jezelf mogen wezen.

Terug in onze guesthouse maken we onze valiezen klaar om de dag nadien te vertrekken naar Clanwilliam. Nieuwsgierig wat ons nog zal brengen duiken we moe maar tevreden tussen de lakens.

Foto's

a59e0.jpg
a59e0.jpg
ChantalWillems
3b364.jpg
3b364.jpg
ChantalWillems
81289.jpg
81289.jpg
ChantalWillems
1d859.jpg
1d859.jpg
ChantalWillems
64161.jpg
64161.jpg
ChantalWillems
ad79f.jpg
ad79f.jpg
ChantalWillems
0fa7a.jpg
0fa7a.jpg
ChantalWillems
a59e0.jpg
a59e0.jpg
ChantalWillems
3b364.jpg
3b364.jpg
ChantalWillems