Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kaapstad image

Kaapstad

Kaapstad
Zuid-Afrika
TLalieu

Rondreis door zuiderlijk Afrika, een onvergetelijke ervaring!

Hoi mede-reizigers! Het is ondertussen al drie jaar geleden dat ik zeven weken naar Afrika ben geweest met mijn vriendin (Floor). Destijds heb ik dagelijks mijn ervaringen en belevenissen opgeschreven in een reisdagboek en al langere tijd heb ik zitten twijfelen of het leuk zou zijn voor andere mensen om dit te lezen. Bij deze alsnog een blog en ik hoop dat ik hiermee mensen inspireer en aanspoor ook zo'n geweldige reis te gaan maken.

Dus voor iedereen die nog ooit naar Afrika wil gaan, of nog twijfelt, hier mijn verhaal van een onvergetelijke reis door (zuiderlijk) Afrika...

Dag 1: Vandaag is het dan eindelijk zo ver: Onze reis naar en door Afrika gaat beginnen! Na weken, nee maanden van voorbereidingen, plannen, inlezen en uiteraard de inentingen gaan we dan eindelijk op 3 september 2012 om 10:00u op weg naar Schiphol. Met twee volgepakte backpacks met een totaalgewicht van 42,3kg (waarschijnlijk één van 25kg van Floor en één van 17kg van mij ;) komen we netjes op tijd aan op het vliegveld. We hebben tickets geboekt via Emirates en vliegen met de Airbus A380. Helemaal klaar om te gaan, ingecheckt en al, maanden gewacht op dit moment: VERTRAGING!
Ja, ook dat hoort erbij... Na een vertraging van ruim twee uur vertrekken we dan toch en mede dankzij de geweldige service, prima eten en drinken, maar vooral de schermpjes in iedere stoel met non-stop goede films, zorgen ervoor dat de eerst 6 uur letterlijk en figuurlijk 'voorbij vliegen'. Om 0.00u plaatselijke tijd komen we aan in Dubai, voor een tussenstop van 7 uur..

Hmm, wat te vertellen over de 7 uur in Dubai. In het kort: vieze wc's, niets te doen en erg saai. Ja, dat waren een hele lange 7 uur kan ik je vertellen! Maar ook dat ging voorbij en konden we weer aan boord voor de laatste 8 uur vliegen. Nog voordat we waren opgestegen lag deze meneer alweer te pitten en werd pas na 5 uur weer wakker: HEERLIJK! Wederom was het eten uitstekend en de service prima. Alleen maar positieve woorden over Emirates..

En toen was het zo ver, 16.30 uur plaatselijke tijd: ik zet voor het eerst mijn voet op Afrikaanse bodem, een droom komt uit! We hebben vanuit Nederland al een slaapplaats geboekt voor de eerste drie nachten zodat we de eerste dagen rustig kunnen wennen en plannen. Eenmaal bij Maartens Guesthouse (met Nederlandse eigenaar) aangekomen werden we uitstekend ontvangen. Na een slopende reis eerst een lekker roseetje gedronken op het balkon, met uitzicht over Kaapstad en een mooie zonsondergang. Toen toch snel naar bed, oogjes toe, klaar voor het begin van een onvergetelijke reis!!


Dag 2: Vandaag maar even niet te vroeg op zodat we uitgerust en fit kunnen beginnen. Om 10.00u zaten we aan een heerlijk ontbijt terwijl Maarten (eigenaar van het guesthouse) ons het een en ander verteld over de 'to do's' en 'not to do's' van Kaapstad. Maarten is een energieke en leuke kerel die hier een jaar geleden vanwege de liefde heen is verhuisd en niet meer weg wil.
Na zijn praatje hebben we toch maar even een to do-lijst gemaakt, want er is werkelijk van alles te doen in Kaapstad. Ondertussen werd onze huurauto voor de komende 30 dagen afgeleverd. Ook deze hadden we al in Nederland gehuurd omdat het ons teveel tijd zou kosten als we daar in Afrika nog achteraan moesten gaan. De huurauto bleek een mooie witte Volkswagen Polo te zijn, I like!

We besloten om vandaag rustig aan te doen en gingen op weg naar Signal Hill en Lions Head. Eenmaal op Signal Hill zagen we geen wolkje in de lucht en dat betekende dus ook dat de Tafelberg helemaal vrij was van wolken. Hup, snel de auto in en op weg naar Table Mountain..! Daar aangekomen snel de wandelschoenen aan en vertrekken we zonder enige aarzeling te voet de berg op. Één uur en 25 minuten later stonden we dan, moe van de beklimming, voldaan op de top (1080m) van de Tafelberg, om vervolgens na een aantal mooie foto's en een lekkere cappuccino, met de kabelbaan binnen 6 minuten(!) weer beneden te zijn.

's Avonds hadden we nog een etentje gepland met Thijs, één van mijn beste vrienden die al drie weken in Kaapstad was ivm stage. Samen hebben we een heerlijke burger naar binnen gewerkt en onder het genot van een (lees: meerdere) biertje nog een paar uur zitten kletsen en roddelen (tja, je weet hoe die dingen gaan ;)..


Dag 3: Vandaag stond Cape Point op de planning waar we via Chapmans Peak Drive naar toe zouden rijden. Daarna zouden we naar een gezellig markt gaan, genaamd St. George Mall. En als we dan nog tijd hadden nog even de Lions Head omhoog klimmen om te genieten van de mooie zonsondergang. Dat werd dus op tijd de wekker zetten want we moesten uiterlijk om 09.00u in de auto zitten op weg naar Cape Point.

Om een lang verhaal kort te maken: we vertrokken uiteindelijk om 12.00u! Dus die mooie planning voor vandaag kon de prullenbak in.. Maar uiteindelijk wel nog de Chapmans Peak Drive gereden en bij Cape Point geweest.

Chapmans Peak: een beroemde weg die u meeneemt langs de prachtige kustlijn. Een route van 9 km met 114 bochten en adembenemende uitzichten. Naar verluid wordt deze weg ook vaker gebruikt in verschillende autoreclames. Een echte aanrader!

Cape Point: FANTASTISCH! Alleen al de weg ernaar toe was mooi en eenmaal bij Cape Point waren de uitzichten gewoonweg geweldig. Daarnaast hebben we daar onze eerste wildlife gespot: een walvis vanaf de rotsen te zien, bavianen, schildpadden, struisvogels, een Eland en meerdere 'Dassies' (Kaapse Klipdas). Een dassie lijkt op een te grote cavia, en wist u dat de Dassie familie is van de Afrikaanse olifant?? Ja, het is echt zo..

Eenmaal terug in Kaapstad nog lekker een visje klaargemaakt in het Guesthouse, wederom een lekker wijntje gedronken op het balkon en toen naar bed. Al met al: wederom een geslaagde dag!