Paniek

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Paniek'
Was hier op 2014-02-13 Gepost op: 6 reacties.
Daar sta ik dan, naast mijn bed. Pyjama aan, tanden gepoetst, wekker gezet en klaar om de deken weg te slaan om mijn bed in te kruipen. Maar dan sta ik ineens stijf van angst. Handen in mijn haren, mijn hart klopt in mijn keel en de paniek is af te lezen in mijn ogen. Diverse gedachten schieten binnen: Wat heb ik nu weer gedaan? Ben ik gek geworden? En zelfs: kan ik nog annuleren??

Je vraagt je nu vast af, waar heeft zij het toch over. Nou hier komt de reden voor mijn paniek: ik heb eerder op de dag een singlereis geboekt naar Zuidelijk Afrika (Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe). Waarom in godsnaam die paniek zullen jullie wel denken. Ook dat is simpel: het is de eerste echte reis voor mij alleen. En ja, ik weet het; ik ben niet alleen, er zijn meer mensen alleen. Iedereen die heeft geboekt gaat met hetzelfde doel op vakantie, niet omdat ze er geen zin in hebben. En zo zijn er nog veel meer argumenten te noemen. Allemaal argumenten die helemaal waar zijn, maar zo voelde het op dat moment eventjes niet.

Na jaren met anderen gereisd te hebben, heb ik besloten dat ik niet afhankelijk wil zijn/blijven van de anderen. En om in Afrika echt in je uppie rond te reizen voelde niet helemaal fijn. Dus ja, dan toch maar een georganiseerde reis boeken. Dus heb ik voor deze eerste reis alleen dan ook bewust gekozen voor een singlereis, zodat ik niet de enige ben die alleen is.

De paniek was gelukkig binnen een paar seconden weggezakt. De rationaliteit nam het over van de emotie. En ik heb heerlijk kunnen slapen die nacht, zelfs gedroomd over een mooie vakantie!

Nu ben ik vooral bezig met de voorpret. Verhalen lezen, reisgidsen doorbladeren en uiteraard de Columbus-site afstruinen naar foto’s en tips. Ik weet zeker dat ik een geweldige vakantie ga hebben en weer nieuwe vrienden zal maken.

Maar ik ben bang dat de voorpret weer omslaat naar paniek naar mate mijn reisdatum dichterbij komt (en dat duurt echt nog even, eind oktober vertrek ik pas). Alleen zal er dan andere soort paniek zijn: heb ik niet te weinig of juist te veel kleding? Vertrekt het vliegtuig nog steeds op de afgesproken tijd? Heb ik mijn paspoort al in mijn handbagage? Zijn alle camera-accu’s wel opgeladen?.......

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Reisgidsen = voorpret

Reisgidsen = voorpret

Reisgidsen = voorpret

Reisgidsen = voorpret

Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
 

6 reactie(s) bij "Paniek"

 • profile image comment

  gaat vast de reis van je leven worden! geniet van de voorpret!!

  Door Joanna • geplaatst op 2014-02-19 10:22:32
 • profile image comment

  Ik kan niet zonder, eigen tempo, eigen wensen, eigen belevenissen. Gaat je bevallen!

  Door TravelGoom • geplaatst op 2014-02-16 05:32:09
 • profile image comment

  Heel herkenbaar al ga ik niet alleen op reis, maar de twijfels die jij schets zullen heel veel singles hebben. Leuke blog en ik denk dat je onwijs gaat genieten. Nu nog een half jaartje voorpret. Gr. Anita

  Door agrotewal • geplaatst op 2014-02-15 17:39:33
 • profile image comment

  Jarenlang heb ik groepsreizen gemaakt (geen singlereis...). Mijn toenmalige partner wilde geen verre reizen maken, en ik wilde geen concessies doen wat betreft de keuze van mijn reis, dus gaf ik me lekker alleen op. Ik heb er de leukste vriendschappen aan over gehouden! Ik wens je veel reisplezier, al moet je inderdaad nog wel even geduld oefenen.... Gr. Daphne

  Door daphnekeune • geplaatst op 2014-02-15 11:10:28
 • profile image comment

  Draag jij een pyjama???????

  Door daphnekeune • geplaatst op 2014-02-15 11:03:11
 • profile image comment

  Een bekend verhaal, wij doen al jaren groepsreizen! Daar zitten ook singles tussen! Echt aan te bevelen. Je hebt allemaal het zelfde doel je wilt een mooi land bezoeken! Op de reis merk dat je veel dingen een overeenkomst hebt. En met sommige dingen ook niet! Maar dat is juist het leuke je leert van elkaar! en je raakt niet uitgeleerd! Veel plezier!

  Door vulture1960 • geplaatst op 2014-02-14 20:33:27

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.