Reispauze in Zuid Afrika

Was hier op 2013-12-09 Gepost op:
Zo’n zestig kilometer voor Kaapstad komt de Tafelberg al in zicht. Met iedere kilometer die we dichterbij komen, wordt deze berg imposanter. Twee keer eerder zagen we hem al, maar nu voelt het anders. We rijden er in onze eigen auto op af, na een ongelofelijk avontuur door West-Afrika. We rijden de stad binnen onder de begeleidende klanken van Jazz-muziek, die perfect bij het plaatje en de sfeer passen. Wat een mijlpaal; de meest emotionele tot nu toe. Voor de meeste overlanders is dit het eindpunt van hun reis en zo voelt het voor ons ook. Maar eigenlijk zijn we nog maar halverwege.
Zo aan het einde van de middag wordt de Tafelberg prachtig goudgeel aangelicht door de zon. Wat een aankomst. Kaapstad bereiken na 10 maanden reizen is echt heel bijzonder.

Balans opmaken
De GPS leidt ons soepel naar het huis van onze Kaapse vrienden Jon en Penny. Het wordt een hartelijk weerzien; ongelofelijk dat we hier na 10 jaar weer zijn! Dit moet gevierd worden; de fles champagne gaat open en een heerlijk diner wacht op ons.

Kaapstad is het punt waar we de balans opmaken; financieel en mentaal. Hier beslissen we of we de Landcruiser naar Nederland verschepen of dat we via Oost-Afrika naar huis rijden. Financieel staan we er minder rooskleurig voor dan gehoopt. Mentaal gezien zie ik er op dit moment tegenop om de reis te vervolgen. Nu we bij onze supergastvrije vrienden logeren en in de watten worden gelegd, merk ik pas hoe moe ik ben.
We besluiten eerst goed uit te rusten voordat we een beslissing nemen. Lees het hele verhaal >
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.