Foto's van weeskindjes maken in Zuid Afrika

Was hier op 2008-03-06 Gepost op:
Waar begon het mee?

In 2008 kwam ik via via op de site van de stichting Wees de Foto. Deze stichting heeft tot doel om (wees)kinderen mee te geven dat ze ook van belang zijn. Dit wordt gedaan door het geven van een persoonlijk fotoboekje. Daarvoor zijn ze op zoek naar vrijwillige fotografen die dit willen doen. Toen ik dit las, was dit de perfecte combinatie voor mij: kinderen, buitenland, fotograferen en knutselen. Jenny (die ik ken van de fotoclub waar ik op zit) wilde ook graag mee en toen konden we plannen gaan maken.

We hadden alles al zo’n beetje rond in Kenia, maar gezien de situatie daar leek het ons een beter plan om iets anders te gaan zoeken. Dit bleek allemaal nog niet zo makkelijk, maar uiteindelijk kregen we afgelopen vrijdag te horen dat we naar Zuid Afrika kunnen (13 km van Kaapstad). We gaan daar naar het tehuis: Durbanville Children’s Home. (www.durbanvillekinderhuis.org.za ). Hier wonen kinderen die uit huis geplaatst zijn, omdat ze in de meeste gevallen mishandeld zijn door hun ouders. Er is maar een hele kleine kans dat een deel van deze kinderen ooit weer naar hun eigen huis terug kunnen.

Wil je de rest van onze verhalen in Zuid Afrika lezen, dan kan dat op: http://jennyenilse.waarbenjij.nu/
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.