Kaapstad reisblogs

Kampeerervaringen I

Jan10e was er (tot 30 mrt 2011) Gepost op 11 mei 110 reacties

25 maart: Op naar Silvermine Tented CampAfgelopen nacht weer nachtje in de flat van vrienden geslapen. We konden het rustig aan doen, want de 2-dgse hike hebben we niet door laten gaan omdat we niet tijdig uitsluitsel kregen over beddengoed, gidsen en bagagetransport. Want om ongetraind met bepakking een 2 dgse hike te gaan ondernemen zonder gids in onbekend terrein was ons echt een brug te ver. Dag 1 15 km, dag 2 21 km. Etappes van de Hoerikwaggo trail. Dus een paar dagen geleden al besloten om alleen gebruik te maken van de accommodatie. Slangkop Tented Camp is onderdeel van de prijs, Silvermine Tented Camp hebben we extra geboekt. Beiden beheerd door Sanparks. Op zich wel jammer natuurlijk en ik wil ook best wel grensverleggend bezig zijn, maar we kregen het niet op tijd geregeld met slechte internet verbinding en emails die maar steeds werden doorgestuurd en waar we dan niet tijdig antwoord op kregen. (achteraf ben ik er echt niet rouwig om, want het was echt teveel van het goede geweest).
We hebben de dekbedden en lakens van ons logeerbed uit onze logeerflat in de auto gegooid, koelbox gevuld met water en wijntje en snacks en etenswaren voor 1e avond (in de kampen is een keuken, maar geen shop of restaurant). Geheel selfcatering dus. Voor het ontbijt wat crackers en thee bedacht. Dit had ik toch echt niet op mijn rug meegesjouwd. De auto hadden we de dagen en nachten bij begin van de trail moeten laten staan (onbeheerd) dus ook al een minpunt. En trouwens, hoe dan van eindpunt dan weer naar de auto? Op zich had het allemaal wel gekund, want we hadden al wel iemand bereid gevonden om ons af te zetten en op te halen.
Heel apart dus: je dient de overnachtingen te boeken via Sanparks (en via internet met cc te betalen door in een formulier al je CC gegevens door te geven… en nu maar hopen dat ze het ook niet nog voor wat anders gebruiken) Mijn advies: In Kaapstad kun je ook betalen, maar ja, die mogelijkheid stond niet in de info. Dan moet je als buitenlander niet vergeten om beddengoed te reserveren. Voor bagagetransport en gids moet je niet meer bij Sanparks zijn. Er zijn inmiddels meerdere local touroperators die in dit gat gesprongen zijn en kant en klare arrangementen aanbieden.

Afijn, we zijn eerst nog uitgebreid gaan lunchen (omdat we vanavond maar een professorische hap zullen hebben) en rijden naar de ingang van Silvermine NR. Het ligt niet ver de Oue Kaapse weg op richting Houtbaai. Aangekomen bij het Tented Camp komen we toevallig de campranger tegen. Ze stond op het punt om weg te gaan (om de vuilnis langs de diverse routes en picnicplaatsen op te halen) Blijkbaar had ze ons nog niet verwacht. Is ook wel logisch want als men hiked komt men niet al na de lunch aan natuurlijk. Afijn… we worden rondgeleid en omdat er verder niemand zal zijn konden we een tent naar keuze nemen. (nou zijn ze allemaal hetzelfde…) Het leuke is dat alles met elkaar verbonden is door steigers. De keuken met ervoor de braaifaciliteit, douche en ecotoilet een stukje verderop. We kregen lampen voor de avond en nacht (want in tenten geen electriciteit). Nou en toen waren we op onszelf aangewezen. Ons bedje gespreid. Kopje thee gezet. Maar toen werd het toch ook tijd om echt actief te worden en de omgeving te gaan verkennen. We hadden de sleutels van het hek en van de keuken gekregen. Geen kant en klare routebeschrijving, dus maar even op goed geluk eerst nog met de auto naar het einde van de weg (bij het stuwmeer, waar allerlei paden beginnen/eindigen afhankelijk vanaf welke kant je komt). Op een informatiebord konden we zien dat een wandeling naar Elephant Eyes Cave voor een namiddagwandeling nog makkelijk haalbaar zou zijn. Dus die gekozen. En de moeite waard. Prachtige uitzichten, paden door het fijnbos. Boven komen we bij de bosbrandbewakingspost… Als een aderlaarsnest gebouwd op puntje van een rots. De bewaker zat een dutje te doen…
Nog steeds niet de cave… daarvoor moesten we nog hoger. Nu werd het wat meer klimmen hoor. Bij de grot gekomen (vol met zwaluwen en vleermuizen) realiseer ik me dat de donkere vlek die ik vanaf het terras van de flat kan zien, dat dat dus de grot is! Gaaf hoor.
Ook gaaf zijn de uitzichten op deze heldere dag. We zien de flatlands, de kust van False Bay, de bossen van Tokai en Contstantia… Terug naar het stuwmeer. We lopen er een kwart langs over de steigers. Mogen geen honden komen, maar ja, die kunnen niet lezen… Er zijn ook zwemmers… brr, mij te koud… Ik ga foto´s van de ganzen maken.
Om een uur of 18.00 zijn we terug in het kamp. Niemand thuis… Voordat het donker wordt willen we wel gegeten hebben. Op zoek naar lucifers. Vonden we een heel oud doosje met nog 3 hele lucifers. Pas bij de laatste ging het gasfornuis aan. Het was al fris geworden… dus het gas ook maar even gebruikt om de ruimte op te warmen. Gelukkig kwam de campranger toch nog even buurten… het licht deed het namelijk niet (moest een speciale switch voor om). We hebben de avond nog geprobeerd te rekken en zitten lezen…. Om 21.00 uur de tent ingedoken… Koud… dus onze kleren aangehouden een ook de handdoeken over onze dekbedden gedaan. Het waren eenpersoonsbedjes… Brrr…
Wordt vervolgd.


Jan10e Positie 52 (34035 p.) Lid sinds 25-03-2008 Foto's en tips: 2121 Blogs: 61 Fans: 10

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De 'boma' Het keukengedeelte van het kamp en Braaiplaats.
blogfoto nr. 2
De overkapte tent van silvermine tented camp
blogfoto nr. 3
Uitzicht, Uitzicht, Uitzicht
blogfoto nr. 4
En nog eens uitzicht, uitzicht, uitzicht
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Lichtshow Burj Khalifa
8 4
Gepost op 30 juli
Verenigde Arabische Emiraten Burj Khalifa
Boottocht Duikereiland vanuit Houtbaai
8 4
Gepost op 20 april
Zuid-Afrika Kaapstad
Roadtrip Kust Noordkaap 2
8 1
Gepost op 06 april
Zuid-Afrika Noord Kaap

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.