Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kaapstad image

Luxieus sterrendiner voor twee

Kaapstad
Zuid-Afrika
Jan10e

Luxieus sterrendiner voor twee

Donderdagavond 24 maart
Locatie: The Greenhouse Restaurant at the luxurious Cellars-Hohenort Hotel.

Omdat we iets aan de vroege kant waren dan de reservering aangaf hebben we eerst nog een rondje over het hotelterrein gelopen. Het ligt in de prachtige bossen en ‘bergen’ van Constantia. Prachtige entourage. Luxe kamers en faciliteiten. Iets waar we normaal gesproken gewoon geen budget aan willen besteden, maar natuurlijk wel erg leuk om nu te zien.
Dit onderdeel van de prijs bestaat uit een zeer uitgebreid diner met wijnarrangement. De entourage is stijlvol.

Met alle honneurs ontvangen. De chef restaurant en de sommelier hebben de handen uit de mouwen gestoken. Niet alleen het eten is een culinaire proeverij, er gaan voor elke gang (4) passende wijnen geselecteerd worden. Snappen jullie natuurlijk wel dat we bij onze fietstocht van vandaag de 2e wijnproeverij maar hebben laten zitten.
Er was op de menukaart voor de verschillende gangen steeds keuze uit 3 mogelijkheden. Maar vooraf kregen we nog extra een bloempotje…. (Zie foto) met allemaal eetbare ingrediënten. Smakelijk gesorteerd brood erbij. En er was nog een extra tussengerecht. Zoveel verschillende smaken. Prachtige composities op onze borden. (zie foto’s). Voor ons in elk geval een bijzondere ervaring, want zo luxe (op dit koksniveau) hebben we toch echt nooit eerder gegeten. Behalve een groepje van 8 waren we de overige 2 gasten. Dus we zaten privé in het restaurant (want het groepje zat in de serre). Heerlijk ontspannen dus. De bediening nam overal de tijd voor, maar opvallend was wel dat de gangen in een supersneltreinvaart op de tafel kwamen. Dus de wijnen kwamen ook in sneltempo voorbij. Op een gegeven moment hebben we aangegeven ‘even pauze aub’! De bediening begreep ons wel , de keuken heeft verder niet veel te doen vanavond, dus die ‘stomen’ wel door. Een vroegertje is voor hen natuurlijk ook leuk. De fooi is natuurlijk niet inbegrepen. De fooi 'ronden wij af' tot hetzelfde bedrag als de prijs voor een voor ons regulier avondmaaltijd incl. glaasje wijn. (Dutch eetcafe)

Op mijn toetstel zit een knop ‘food’. Eten fotograferen is een kunst apart blijkt wel. Ik ben beter in het opeten. Het voorgerecht en hoofdgerecht zijn teveel bewogen…. en komen niet tot hun recht. Maar ik hoop dat de bijbehorende foto’s toch jullie het water in de mond doen lopen.
A dinner to rembember! Bye Lekker.

Foto's

7b310.jpg
7b310.jpg
Jan10e
7ea70.jpg
7ea70.jpg
Jan10e
f2856.jpg
f2856.jpg
Jan10e