Kaapstad reisblogs

Stadstour met Hilton Ross en vrije middag

Jan10e was er (tot 30 mrt 2011) Gepost op 18 apr 110 reacties

Maandag 21 maart. Nationale feestdag: Human Rights day.
Zijn om half 7 natuurlijk de enige gasten aan het ontbijt. Uitgebreid ontbijtbuffet met 12! soorten sappies…Ooit al eens spinazie sap op je nuchtere maag gedronken? Ik ook dus niet… Ach, de yoghurts met 4 soorten cerials, de gebakken, gepochete, gekookte, geroerde, geommelette of scrambled eieren met worstjes in allerlei soorten en smaken, spek natuurlijk, maar ook als chefs special…gehakt bolognaise…, toast, beleg, pannenkoeken of wafels…, fruit, gedroogd fruit, muffins en dan nog danish pastry om als je nog niet genoeg hebt deze bij een cappuccino te verorberen. De designtafels en stoelen en verdere aankleding maken het wat onwerkelijk. Personeel was nog niet aangekomen, dus het ging wat stuntelig aan het ontbijt. Het is een nieuw hotel en alles ziet er dan ook nog spic en span uit. Een veiligheidsnieuwtje voor mij is dat je de lift niet kunt bedienen als je niet eerst de kamersleutelkaart hebt laten verifiëren in de lift zelf. En dat je alleen naar je eigen verdieping, het Spa center en de begane grond kunt met de lift. Sauna en Stoombad zijn inbegrepen, andere Spa activiteiten zijn extra. We zouden er helaas geen tijd voor hebben…
Om 5 voor half 8 komt het luxe tourbusje van Hylton Ross voorrijden. Kennismaking met gids… gaan eerst nog andere gasten ophalen in de stad en dan beginnen met Tafelberg. Afijn: het is vandaag dikke mist boven de stad… (net vandaag), maar volgens hem zou het over een uur wel weggetrokken zijn… We zien het wel. Bij het laatste hotel waar nog gasten (totaal zijn we met 5) instappen ontvangt de gids/chauffeur een smsje van tafelberg: zicht… windkracht… Het schijnt gemiddeld zicht te zijn…. dus op naar de Tafelberg. Aldaar besluiten wij vandaag niet mee te gaan. Wij zijn hier nog zeker 10 dagen en onze kaart is nog 3 maanden geldig. Wij kunnen wachten op betere ´weers´omstandigheden om de Tafelberg te beklimmen. Het lijkt me ook juist leuk om het niet even in een uurtje naar boven en naar beneden te doen, maar om langer boven te kunnen blijven en evt. via Platteklipkloof naar beneden te wandelen. Of er te eten en de zon onder te zien gaan… We zijn de boel gaan verkennen en de Tafelberg road afgelopen (en zien een heel originele brandblusser aan boom) tot het begin/eindpunt van deze hike. Omhoog lopen kan ook, maar ik ben een ontzettend slechte klimmer. Afdalen geen probleem, maar klimmen… Ook nog tijd voor koffie bij de kabelbaan. Met een kaartje via het internet of straks met onze go capetown card hoeven we niet in de rij bij het loket, maar kunnen direct aansluiten bij de cabine. De eerste cabine gaat om 08.00 uur omhoog, de laatste om 19.30 naar beneden.
Rond half 10 is iedereen weer bij elkaar en wordt de tour vervolgd. In de brochure staat dat entree voor de Tafelberg niet is inbegrepen en de gids meld dat op nationale feestdagen het afschieten van het kanon op Signal Hill niet zal plaatsvinden en ook de diamantwinkel gesloten zal zijn. Dus dat wordt vandaag overgeslagen… De gids voegt er nog aan toe dat er een aantal wegen zullen zijn afgesloten i.v.m filmopnames en de optochten i.v.m . human rights day. Ach we laten het maar lekker met ons gebeuren. Via Campsbay en Seapoint naar het nieuwe voetbalstadion, de stad weer in richting Six Centre. Een hele wijk waaruit de zwarte bevolking diende te vertrekken en alles nog braak ligt sinds de wijk is platgegooid, behalve de plots die eigendom zijn van de kerk…. Natuurlijk ontbreekt een stuk stadswandeling niet. Gezellig, nog een keertje de kompanjiestuinen… (veel jongeren vandaag!) en Green Market. De verhalen van de gids zijn toepasselijk en verbloemen niet veel. Je steekt er best wat van op. Toch deze keer maar eens tijd maken voor de diverse musea in de stad nemen wij ons voor. Met het busje nog via Bo Kaap, iedereen afzetten en we waren zo rond half 1 terug in het hotel. Een traditionele gedegen stadtsour dus. De gids vond ik professioneel en ervaren. Wetende dag we nog minimaal 2x een stadstour zullen gaan ervaren.... komen betere foto's later!
De middag geluierd. In die zin dat we naar century city zijn gelopen (een verbindingsbrug a la Calatrava) een Italiaanse lunch met een roseetje en 1 galerij met winkels hebben bekeken. Het zwembad leek mij ook een bye lekkere plek om een uurtje of wat in namiddagzonnetje te liggen. Zo gezegd, zo gedaan… Vrije dag… vrije kinderen… dus vol met gegil van jeugdig publiek. Maar de entourage van het zwembad in een glazenbak boven de entree van het hotel met uitzicht op Tafelberg is wel heel gaaf. En liefhebbers van Spa’s, die kunnen zich in het Spa centre van top tot teen laten verwennen en de zalfjes en smeerseltjes zijn er uiteraard ook te koop.
Om 19.00 uur dienden we ons te melden bij Coffeebean Route… in de Waalstraat voor de jazzsafari… Nog niet echt een idee wat we ons daarbij moesten voorstellen…
Wordt vervolgd…

Jan10e Positie 52 (33988 p.) Lid sinds 25-03-2008 Foto's en tips: 2121 Blogs: 61 Fans: 10

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Dikke mist rondom Tafelberg
blogfoto nr. 2
Je kunt nog net de roterende cabine waarnemen
blogfoto nr. 3
een originele brandblusser. De brandweer moest hier blijkbaar ook bezuingen?
blogfoto nr. 4
Het strand van Campsbay, van een punt waar we nog niet eerder zijn gestopt. Mooie plek wel. Goed overzicht zo.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Lichtshow Burj Khalifa
8 4
Gepost op 30 juli
Verenigde Arabische Emiraten Burj Khalifa
Boottocht Duikereiland vanuit Houtbaai
8 4
Gepost op 20 april
Zuid-Afrika Kaapstad
Roadtrip Kust Noordkaap 2
8 1
Gepost op 06 april
Zuid-Afrika Noord Kaap

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.