Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kaapstad image

Acclimatiseren

Kaapstad
Zuid-Afrika
Jan10e

Acclimatiseren

Zaterdag 19 maart
Toch lekker uit kunnen slapen. Zaterdagochtend is een wat luie ochtend. Beetje de spulletjes uit de tas doorlezen, ontbijt en koffie op het terras, wat boodschappen doen. Kortom de gebruikelijke zaterdag zoals ook hartje zomer in NL. M. vond dat ik maar eens een operavoorstelling diende te ervaren, dus had eerder die week kaartjes geregeld voor de opera Carmen (opgevoerd in Artscape). Begon om 19.00 uur en zou 3 uur duren. Dus wij zo om 15.00 uur naar de stad. Er zijn filmshootings aan de gang, vandaar dat sommige straten afgezet zijn. Kaapstad heeft behoorlijk wat extra inkomsten op deze manier. De film ‘The Safe House’ wordt op dit moment opgenomen (Denzil Washington niet gezien). Wij ‘vielen’ in een spectaculaire achtervolging tussen auto’s en over een middenberm in slow motion. Moesten natuurlijk wel uit het zicht van de filmcamera’s blijven. In de Compagnie Gardens is er Cultureel Festival aan de gang met muziek en eetkraampjes. Leuk sfeertje. Groot Podium en schermen. Iedereen zit lekker in het gras en sommige kinderen in fontein/vijvers (waar ze wel uit werden gesommeerd). Gelukkig niet voordat ik net wat plaatsjes heb kunnen schieten van mooie en minder mooie mensen. Er wordt veel geflaneerd op deze hete dag. Zonnehoeden en zonnebrillen ontbreken dan ook niet.
Het is ook de aangewezen plek voor de bruidsreportages. Zo zijn wij getuige van een gele variant.... met heel wat bruidsmeisjes en bruidsjonkers.... De bruid heeft niet te klagen over de ondersteuning... wat een grote groep zeg.

Het hapje eten voordat de opera zou beginnen hebben we genuttigd op de hoek van Green Market. BBQ… lekker snel, alles al klaar met muziek in je oren en met het voetbalscherm in het vizier met ook geluid er tussendoor lallend…. Vanavond is er ook nog Carnaval in Longstreet. Een kleurrijke optocht moet dat toch wel worden… Nu al zie je mensen met hoedjes en veren en opvallende niet alledaagse kleren. Na de voorstelling komen we nog hier ook weer even terug om dit ‘feestgedruis’ te observeren.
De voorstelling Carmen vat ik even samen: In het Frans, met Engelse boventitels (eenmalig, dus als er iets herhaald werd, dan moest je het maar weten) Het orkest is uitstekend, het veelkoppige koor klonk ook uitstekend. De hoofdrollen op hun beurt waarschijnlijk professioneel, maar niet mijn smaak. (ok noem me gerust cultuurbarbaar). Maar die Carmen is gewoon een draak en hij is een slappeling… Een beetje erg langdradig was het wel. Zwarte acteurs/dansers die in toreador kleding een flamenco (proberen) te dansen, daar zijn mijn ogen nog niet aan gewend. Decor, kostuums en hele entourage erg mooi om te zien en mee te maken. Een bomvol toneel en een volle orkestbak. Dat vond ik er wel indrukwekkend aan.Het was de allerlaatste voorstelling dus voor iedereen op het podium zal er ook wel iets van een gevoel van weemoed zijn?

Na afloop op naar het carnaval…. Helaas om 23.00 uur was het toch echt al gedaan met de optocht. We hadden nog wel iets gezien, want tegenover de Artscape is het congrescentrum en daar was het verzamelen van de carnavalsoptocht. Dus het kleurrijke van de diverse groepen hebben we toch nog van een afstand gezien. Helaas dus geen foto's.
Omdat het carnavalsgebeuren al voorbij was, nog voor middernacht op een oor… en dat vond ik eigenlijk helemaal niet vervelend…
Wordt vervolgd…

Foto's

676f5.jpg
676f5.jpg
Jan10e
59994.jpg
59994.jpg
Jan10e
59994.jpg
59994.jpg
Jan10e
9219b.jpg
9219b.jpg
Jan10e
9219b.jpg
9219b.jpg
Jan10e
559cf.jpg
559cf.jpg
Jan10e
559cf.jpg
559cf.jpg
Jan10e