Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kaapstad image

En de winnaar is...

Kaapstad
Zuid-Afrika
Jan10e

En de winnaar is...

En de winnaar is???? Nee ik bedoel niet RRvdW…

Tijdens de vakantiebeurs 2011 heb ik meegedaan met prijsvraag van www.capetown.travel. Ik iets prachtigs (dacht ik toch) geschreven om samen met mijn partner op een wat andere manier dan anders een tijdje in Cape Town door te brengen. Hij wordt tijdens de reis nl. 65 en het leek mij wel leuk als ik tijdens onze ‘overwintering’ dit jaar hem hiermee zou kunnen verrassen…We zouden zo wie zo al vertrekken naar Zuid Afrika.
Ik heb inmiddels al het eerste deel erop zitten van de ‘overwintering’. Ben van 8 t/m 17 maart (vooraf al geregeld, in verband met mantelzorg, dus niet onverwacht) weer in Nederland. Had zodoende dan ook wat meer tijd dan anders om met Reisreporter bezig te gaan omdat verder geen verplichtingen met als resultaat Reisreporter van de week.. (sorry als ik nog niet iedereen heb geantwoord op felicitaties of op reacties bij de geplaatste foto’s deze periode. Het is alles bij elkaar beetje veel, maar erg leuk. Ga mijn best doen alsnog te reageren) Echter, morgen, de 17e vertrek ik voor het 2e deel. Tickets waren dus al vooraf geboekt.

Afijn, Ben ik net 3 dagen hoog en droog thuis… Krijg ik mail van mijn partner: (want die is in ZA gebleven… vind het hier nog gewoon te koud….) en wat mailt hij???? HIJ HEEFT DE PRIJS GEWONNEN…. !!!! En ik mag ook mee.
Waar ging het om? Er moest antwoord gegeven worden op de vraag: Waarom Cape Town als bestemming zo bijzonder??? Nou hij heeft dat dus blijkbaar perfect weten weer te geven…. Ben ik dus de bofkont….hij natuurlijk ook.

Aldus ga ik vanaf 20 maart genieten van: 8 dagen arrangement Kaapstad:
Prize elements:
A Cape Town City Tour with Hylton Ross.
Dinner at Gold Restaurant at the Gold of Africa Museum.
Accommodation for two people for two nights at the Grand Daddy Hotel in Long Street.
A Go Cape Town Card with free access to the Two Oceans Aquarium, a free ride on the City Sightseeing bus and a free pass on the Table Mountain Aerial Cableway.
A Cape Town Jazz Safari with Coffeebeans Routes.
Accommodation for two people at the Slangkop Tented Camp in Kommetjie.
Accommodation for two people for two nights at Lapanzi Lodge, a 4-star vineyard hideaway.
A vineyard meander in Stellenbosch with Bikes ’n Wines.
Lunch or dinner at The Greenhouse restaurant in Constantia.
Accommodation for two people for two nights at Crystal Towers Hotel and Spa, Century City.
A township tour with Roots Africa Tours.
Dinner at Reuben’s at the One & Only Hotel, V&A Waterfront.

Omdat wij er nu toch al zijn (en verder nog geen plannen hadden gemaakt) hebben we besloten er direct gebruik van te gaan maken. Wachten tot volgend jaar kan voor mij betekenen, nog meer mantelzorg en gewoon helemaal niet wegkunnen… of kans op annuleren/terugroeping vele malen groter. Na wat heen en weer gemail met Capetown travel is er een geschikt, logisch itinerary uitgekomen dat ook nog beschikbaar is op zo’n korte termijn… Cape Town: Here I come!

Zal tzt mijn ervaringen met deze Cape Town experience aan jullie laten weten…!
Foto bij dit blog zijn is genomen tijdens een eerdere reis (2008) naar Kaapstad.