Van Nairobi naar Kaapstad Deel XVI

Was hier op 2010-06-21 Gepost op:
Om de luxe compleet te maken hadden we 's avonds " Cheese-and-wine Party". Iedereen moest een fles wijn kopen en Iain had het kookbudget van die dag stukgeslagen aan hapjes.

De avond eindigde natuurlijk weer in een drinkgelag en ik was blij dat ik een echt bed had ipv een lek matje... Blijkbaar was ik niet de enige, want om half twee 's nachts hoorde ik de schuifdeur van mijn kamer (die niet op slot kon) opengaan en slopen twee gedaanten naar binnen. Gelukkig was ik wakker en kon ik het gegiechel al van een afstand horen... De Dirty Boys Will en Dan.

Reden van het nachtelijke bezoek was dat de 3e Dirty Boy (Mark) na 4 weken proberen eindelijk succes had bij Lindsay en ze samen in de tent van de jongens waren beland. Zoals echte maten betaamd, hadden zij dus maar besloten ergens anders te overnachten en toen had Will het luminueze (dronken) idee dat ze wel in mijn kamer konden slapen. Zo gebeurde het dus dat ik wakker werd met 2 Dirty Engelse boys naast me in bed. Wat aan het ontbijt nog voor grotere hilariteit zorgde dan het feit dat Mark en Lindsay uit dezelfde tent kwamen gekropen!!

Na deze bijzondere nacht was het tijd voor onze laatste lange reisdag en laatste nacht kamperen, in Zuid-Afrika inmiddels. De grensovergang was op z'n zachtst gezegd moeizaam, door de verhoogde beveiliging werd de hele truck ondersteboven gehaald, wat anderhalf uur kostte.

Na een lange avond en lange nacht was er helaas weinig tijd om bij te komen omdat we Big Truck Clean hadden. Dat betekent dat de hele truck, inclusief al het kookgerei, koelboxen, jerrycans ed schoongemaakt moet worden. Gelukkig liep het gesmeerd en konden we (dachten we) een half uur eerder dan gepland vertrekken. Helaas dacht Barbara er anders over en besloot ze niet te starten. Na een uur werkte ze eindelijk mee en konden we op weg naar onze op een na laatste bestemming: Stellenbosch!

Stellenbosch is bekend om de wijnboerderijen en die zagen we dan ook volop onderweg. We verbleven daar in een huis, in slaapzalen voor 10 personen,schoolkampgevoel dus ' s Avonds heerlijk uit eten geweest met z'n allen, maar voor de verandering vroeg in bed gekropen.

De volgende dag had ik namelijk serieuze zaken te doen: Portugal-Noord Korea! In alle vroegte vertrokken met een uitgelaten Petter en met de trein naar Kaapstad gereisd. Tickets opgepikt en ons in het, voornamelijk Portugese, feestgedruis gestort. Zoals jullie misschien wel hebben gezien was het de moeite waard en hebben we 7 goals gezien, alhoewel ik na de 4-0 wel medelijden met de Koreaantjes kreeg...

' s Avonds weer terug naar Stellenbosch en wederom uitstekend gegeten, dit keer bij een Cubaans restaurant. Daarna de bar in en er weer veel te laat uitgerold natuurlijk.

's Morgens stond onze allerlaatste rit met Barbara (die gelukkig meewerkte) op het programma en dat maakte de stemming wat sentimenteel. Met de muziek op vol volume Kaapstad binnengedenderd voor onze laatste officiele nacht met z'n allen. Heerlijk gegeten en de champagne laten knallen, sentimentele speeches aangehoord en gehuild.
Volgende morgen in alle vroegte vertrokken Malcolm, Petter en Helena naar het vliegveld en de rest verspreidde zich over hostels in de stad.

Mijn hostel is meer dan prima, met gratis ontbijt, internet en een ideale ligging tussen het water en het stadion). Maar toch mis ik mijn truckmaatjes!! De eerste avond alleen was gewoon echt niet leuk, ik miste mensen van thuis en mensen uit de truck!! Ongelofelijk hoe snel je gehecht raakt aan mensen!!

Gelukkig hadden we gisteren afgesproken met een aantal overgeblevenen om naar het Oranje Feest te gaan en ik moet zeggen dat ze daar mijn gevoelige snaar hebben geraakt door zich allemaal voor Elwin en mij in oranje uit te dossen en uit volle borst (zo goed als het ging) met Andre Hazes mee te brullen! ! De parade van het feest naar het stadion was echt iets om nooit te vergeten: duizenden in oranje uitgedoste zingende en dansende mensen door de straten van Kaapstad. We hebben het hele verkeer lamgelegd....

De wedstrijd had ook een geweldige atmosfeer, al komt er van zingen in het stadion niet veel terecht door de vuvuzelas. Ik kan je verzekeren dat het in het echt nog erger is dan op tv: alsof er honderduizenden muggen tegelijk zoemen. En jullie weten dat ik, na mijn malariaervaring, niet zo dol ben op muggen... Maar goed, het is deel van de voetbalcultuur in Afrika en dus heb ik een oranje vuvuzela aangeschaft en ik moet zeggen, na wat oefenen kan ik een aardig deuntje blazen. Wordt vervolgd in Holland... als ik hem mee het vliegtuig ik kan nemen!!!

Na de wedstrijd nog een biertje gedronken in de Holland Bar en daarna naar het hostel. Wat ik net zogoed niet had kunnen doen, want het getoeter op straat ging door tot diep in de nacht.

Vanmorgen vroeg uit de veren om de Tafelberg op te gaan met een kabelbaan Schitterend uitzicht richting de stad en aan de andere zijde Kaap de Goede Hoop, echt de moeite waard.

Kaapstad is sowieso de moeite waard, dit is een stad om te genieten. Vriendelijke mensen, prachtige omgeving, heerlijk eten en dan hebben we ook nog het beste winterweer in 15 jaar tijd (zon en 22 graden). En gelukkig voel ik me ook veilig, al neem ik geen risico en zorg ik dat ik een taxi neem of met anderen samen naar huis ga.

Maar al met al is dit een geweldige stad en ben ik wel blij dat ik nog een paar dagen heb hier. Morgen staat de sharkdive op het programma, hopelijk gaat het door want er wordt stevige wind voorspeld voor morgen! De dagen daarna staan in het teken van voetbal, in de pub en het stadion (Portugal-Spanje) en een bezoek aan RobbenEiland. En veel afscheid nemen helaas...
Tot dan toe: groeten uit baie mooi Kaapstad waar het leven goed is, maar ik morgen naar de haaien ga!!

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.