Kaapstad reisblogs

RED CITY TOUR

Martinatsea was er (tot 02 mei 2010) Gepost op 07 mei 105 reacties

Red City Tour

Ik vind mezelf terug met het zicht op een prachtig vrouwelijke vorm, ze heeft brede schouders, een slanke taille, maar naar onderen toe wordt haar achterwerk steeds breder. Ze staat op één been en een ronde voet en op haar borst staat met agressieve letters “Duvel”. Ze is zo koud, dat haar lichaam van onder tot boven de lucht condenseert, wat haar bijzonder aantrekkelijk maakt. Bij de eerste slok uit het glas voel ik me helemaal thuis.. Ondanks de 9530 km van mijn Zeeuws-Vlaams stamcafé vandaan, zijn ze in Kaapstad ook bekent geraakt met Belgse kwaliteit en bij het bestellen van een Kwakbiertje moet ook traditie getrouw een linker schoen ingeleverd worden als borg voor het glas.

Omdat jullie de rest van mijn alcoholische avont-uren wel kunnen bedenken, zal ik daar dan ook verder niet over uitweiden. Maar vertel ik misschien meer over mijn tijd op en naast de unieke Clipper Stad Amsterdam.

We bevinden ons aan Jetty 2 bij het Waterfrond in Kaapstad, we hebben diverse partijen waaronder 2 van Randstad en 1 van Damen Shipyard (waar ook de Clipper is gebouwd). Ik ben zelf meestal bezig op de brug met het verbeteren van kaarten, reis voorbereiden en genieten van het uitzicht op de Tafelberg. Zo nu en dan komt een groep gasten langs die veelal erg geïnteresseerd is in mijn werk en de uitrusting op de brug, wat het werken erg leuk maakt. Woensdagnacht sta ik echter op voor nachtwacht wat betekend dat je van 12 uur in de nacht tot 08 in de morgen de valreep in de gaten houdt. Mag het die avond zijn dat er een afscheidsfeestje van de VPRO is gepland waar het schip afgelopen 8 maanden mee samen heeft gewerkt. Dat resulteert dus in het aanschouwen en aanhoren van uitgefeeste lui, dat af en toe erg hilarisch kan uitpakken op een valreep. Het wakker maken om 07.15 gaat echter wat moeizamer…

Mijn dag zit er dan juist op en tot 15.00 slaap ik lekker een beetje bij. Het voordeel is nu dat ik nog een stukje middag en een hele avond voor mezelf heb. Op aanraden van een bevriende Kaapstadkenner koop ik een kaartje voor de “hop on - hop off Red City Tour”. Als een echte toerist (wat ik ook echt ben..) installeer ik me -met koptelefoon- op het open bovendek van de knalrode dubbeldekker.

Wanneer ik het gevoel van “in die bus zitten” van me afzet en luister naar de vriendelijke Nederlandse vrouwenstem aan de andere kant van het stekkertje, is het een ontzettend makkelijke en snelle manier om veel over Kaapstad te weten te komen. Het brengt me door het moderne centrum, langs de Clock tower en Castle of Good Hope tot ik aan de andere kant van Lionshead de zon langzaam in Camps Bay zie zakken. Omdat ik op de voorlaatste bus zit, heb ik maar 1 kans om uit te stappen. Met het relatief koude water van de zuid Atlantische oceaan en de warme lucht boven land treed hier weer een mooi natuurkundig verschijnsel op. Boven het strand condenseert de lucht wat de geelrode zonestralen nog meer diffusie geeft en een Hollywood achtige sfeer veroorzaakt, ideaal voor mooie foto’s.Terug met mijn voeten op Afrikaanse aarde beland ik weer voor een portie thuisgevoel in het Belgscafé Den Anker. Ik lees daar in een Vlaamse krant van 2 april dat we in Nederland weer zoveel miljarden moeten bezuinigen na de volgende verkiezingen en ben wederom blij dat ik voorlopig nog niet thuis ben…

Op 30 april hijsen we ons allemaal in een oranje polo en hebben we ’s avonds een feestelijke barbecue, wat mij eigenlijk de rustigste Koninginnedag in jaren bezorgt.

Zondag 2 mei vertrekken we richting Europa, met 23 man bemanning, zonder gasten, zonder camera’s, zonder wind, zonder miljarden en helaas zonder Duvel. 44 dagen: oceaan en zee richting Valencia.. 44 dagen zeilen!Martin

Martinatsea Positie 32433 (0 p.) Lid sinds 16-02-2010 Foto's en tips: 18 Blogs: 18 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

SAIL
2 7
Gepost op 27 augustus
Nederland Amsterdam
Het koude Noorden
3 3
Gepost op 08 augustus
Noorwegen Kristiansand
Lisboa
4 4
Gepost op 28 juli
Portugal Lissabon

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hoi Martin, we hebben weer even je belevenissen gelezen, rondom de clipper en de wereld van de zeevaart, waarin jij op dit moment verblijft.
Je verlangen naar huis is nog niet aan de orde lees ik, maar je zet toch koers naar Europa, dus komt het thuisfront weer wat meer in beeld.
Het zal toch een mooie ontmoeting worden in Valencia , toch iets om naar uit te kijken.
groetjes


Door: • Geplaatst op

Hoi Martin

Leuk om weer eens een stukje van je te lezen en dan helemaal je belevenissen in Cape Town. Echt jammer dat ik je niet zelf een rondleiding heb kunnen geven, maar gelukkig was de Red City Tour toch een succes. Ik ben blij dat je van Zuid-Afrika hebt genoten en het een en ander hebt gezien. Als je weer thuis bent zie ik graag al je foto´s...
Nu weer 44 dagen op zee, dat is me nogal wat. Ben benieuwd wat voor fantasien je dan krijgt bij de aanblik van een biertje.... :-0 Mijn duvel heeft in ieder geval vanaf nu een andere bijsmaak haha

Enjoy!!!!!

Liefs Lianne

Door: • Geplaatst op

Martin, Ik weet uit ervaring dat als je langetijd geen alcohol heb kunnen drinken je bij je eerste biertje al rare dingen gaat zien. b ij uitzendingen van het leger zag ik vaak andere die weer bier dronken rare dingen gaan zeggen en doen. Dus het klinkt mij niet vreems in mijn oren. Goede ries naar europa.

Peter & Wijnanda

Door: • Geplaatst op

Nou Martin, je lange tijd op zee heeft je beoordelingsvermogen wel een beetje aangetast!
Als je een Duveltje al dromerig met de vrouwelijke vormen gaat vergelijken ben je een eind heen.
Of je houdt van dik, of je gezichtsvermogen was door kennelijke oorzaken enigszins aangetast.
Kom maar gauw terug jongen dan zullen we je de werkelijke omvang van de verschillende flesjes laten beoordelen.
En je weet: het gaat altijd om de inhoud!!
Goeie reis terug en we hopen je snel te zien. En ga tot het einde door met je verhalen.!!!!!
Anno & Marielle

Door: • Geplaatst op

Wees gerust. Wanneer je in Valencia aankomt, zal ik er persoonlijk voor zorgen dat je een Duvel hebt bij je eerste passen op Spaanse bodem. Of misschien nog iets beters, in de vorm van een blonde Leffe ;-) Geniet van het zeilen en hasta pronto hombre!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.