Kaapstad reisblogs

Zuid Afrika gevaarlijk?!

Kitten was er (tot 01 okt 2008) Gepost op 04 okt 083 reacties

hey,

Voordat ik naar Zuid-Afrika ging hoorde ik van iedereen dat je zo moet oppassen met alles wat je doet, ziet of zegt. Ik ben er onlangs 26 dagen geweest en ik heb samen met een vriendin het land door getrokken, gewoon, twee meiden in een VW Chico en ik zal tegen iedereen zeggen: Doen! Oke, er zijn wijken waar je als blanke niet moet komen (staan met naam en toenaam in de Lonely Planet) en je kunt 's avonds beter een taxi nemen dan lopend gaan, maar het valt allemaal best mee. Wij hebben alleen aardige, behulpzame mensen ontmoet. Daarnaast hebben we een land ontdekt dat ontzettend mooi is, en een natie in wording die alle toeristeninkomsten kan gebruiken! De zomer komt eraan, dus mochten jullie nog op zoek zijn naar een bestemming; GA!

CU soon in Cape Town because I'm going again!

Kitten Positie 23859 (0 p.) Lid sinds 08-06-2008 Foto's en tips: 112 Blogs: 2 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Sea Point, overdag geweldig, maar 's avonds met de taxi naar hui
blogfoto nr. 2
Uitzicht vanaf Wilderness Wild Farm Backpackers
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Chico vs Landrover
4 3
Gepost op 24 maart
Namibië Zuid Namibie

Reacties bij deze blog

AnikaBakker

Door: AnikaBakker • Geplaatst op

Klopt hoor, het is prima te doen. De wijken waar je niet moet bivakkeren herken je toch op grote afstand. Mijn ouders hebben nu een appartement gekocht in Gordon's Bay, een dorpje op 20-30 minuten rijafstand van Kaapstad. Prachtig!

Zorg ervoor dat je vooral overdag rondreist. Ga je 's nachts over-, bijvoorbeeld-, de N2, dan heb je soms last van gasten die rotsen en stenen op je auto gooien. Dit doen ze in de hoop dat je in de berm beland zodat ze je kunnen beroven.

Verder niet teveel aanstellen, Zuid Afrika geweldig en uitstekend te doen. Gewoon oren, ogen open houden en je verstand gebruiken. Er ik ben nog nooit slechter geworden van af en toe een risico lopen ;)

Door: • Geplaatst op

je hebt groot gelijk, wij zijn nu al voor de 5 de maal naar Kaapstad en het is ons tweede thuis geworden, een droom van een land . de mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam wij hadden een platte band en opeens kwam er een man op zijn fiets voorbij en vroeg of hij ons kon helpen. Hij heeft ons reserve wiel geplaatst ongelooflijk we hebben hem van harte een fooi gegeven . Ik denk dat het in de steden in Belgie veel gevaarlijker is.
Wij wandelen graag in de natuur in Kaap de Goede Hoop , Gifkommitjie, olifantsbos en zo de stranden naar de scheepswrakken een ongelooflijke natuur, ook de wijngaarden, feitelijk is alles er ongelooflijk mooi . In kaapstad zelf gaan we nooit als het avond is

Door: • Geplaatst op

Helemaal met het stukje van hierboven eens.
We zijn net terug van onze huwelijksreis naar tanzania en zuid afrika.
In Z-Afrika hebben we een hotel geboekt in kaapstad en zijn we met de auto rond wezen toeren in de omgeving. Zolang je maar weet welke wijken je moet ontwijken is het geen probleem om rond te rijden.

Een paar tips voor kaapstad en omgeving:
- Capetown is veilig om en rond het waterfront.
- de wijngaarden zijn veilig, probeer er te komen via de hoofdwegen vooral.
- Vanaf cape town loopt de N2 snelweg. De gebieden ten zuiden van deze N2 zijn krottenwijken, behalve dan bij de kust waar het weer mooi is. Probeer op de N2 niet af te slaan totdat je bij de wijngaarden bent

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.