Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gold of Africa Museum

Kaapstad,
Zuid-Afrika


Eén van de grootste goudproducenten ter wereld, AngloGold, heeft een heel interessant museum opgezet en dit is te vinden in een prachtig oud pand, het historische Martin Melck House uit 1783. Hier vind je alles wat betrekking heeft op het goud van Afrika, dus ook uit landen als Ghana, Mali, Senegal en Ivoorkust. Ghana heette vroeger ook Goudkust.

Je vindt hier hele aparte en bijzondere sieraden, kronen en andere voorwerpen van goud. Het is verbazingwekkend wat de Afrikaanse goudsmeden uit de 19e en 20e eeuw hebben gemaakt en wat een vakmanschap ze hadden.

Naast de vaste collectie zijn er regelmatig andere tentoonstellingen van goudbewerking uit alle delen van de wereld.

Het gedeelte beneden, waar jongeren worden opgeleid in de traditionele manier van goudbewerking, is erg leuk om te bezoeken. Je kunt deze jongeren aan het werk zien en ook zijn hun schitterende producten daar te koop voor de liefhebber.

Op woensdagavond wordt er een tour georganiseerd, de Pangolin Night Tour, die de collectie heel mooi laat uitkomen als je met een zaklamp op zoek gaat naar het gouden gordeldier (pangolin). Deze tour wordt afgesloten met een glas wijn met echt bladgoud.

Het museum organiseert ook rondleidingen door de stad langs de (soms gouden) leeuwenbeelden van Kaapstad.
Voor wie wil genieten van deze mooie kunst is dit museum een echter aanrader. Je loopt er heel ontspannen rond en iedereen wil je graag uitleg geven.

Gold of Africa Museum
Adres: 96 Strand Street
Openingstijden: 09.30-17.00 (zondag gesloten)
Toegangsprijs: R20,00, kinderen R10,00
Pangolin Night Tour, Lion walking tour: R35,00, kinderen R25,00

(Met dank aan Wikipedia voor de aanvullende informatie)