Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kaapstad image

Paniek

Kaapstad
Zuid-Afrika
Melbers

Paniek

Daar sta ik dan, naast mijn bed. Pyjama aan, tanden gepoetst, wekker gezet en klaar om de deken weg te slaan om mijn bed in te kruipen. Maar dan sta ik ineens stijf van angst. Handen in mijn haren, mijn hart klopt in mijn keel en de paniek is af te lezen in mijn ogen. Diverse gedachten schieten binnen: Wat heb ik nu weer gedaan? Ben ik gek geworden? En zelfs: kan ik nog annuleren??

Je vraagt je nu vast af, waar heeft zij het toch over. Nou hier komt de reden voor mijn paniek: ik heb eerder op de dag een singlereis geboekt naar Zuidelijk Afrika (Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe). Waarom in godsnaam die paniek zullen jullie wel denken. Ook dat is simpel: het is de eerste echte reis voor mij alleen. En ja, ik weet het; ik ben niet alleen, er zijn meer mensen alleen. Iedereen die heeft geboekt gaat met hetzelfde doel op vakantie, niet omdat ze er geen zin in hebben. En zo zijn er nog veel meer argumenten te noemen. Allemaal argumenten die helemaal waar zijn, maar zo voelde het op dat moment eventjes niet.

Na jaren met anderen gereisd te hebben, heb ik besloten dat ik niet afhankelijk wil zijn/blijven van de anderen. En om in Afrika echt in je uppie rond te reizen voelde niet helemaal fijn. Dus ja, dan toch maar een georganiseerde reis boeken. Dus heb ik voor deze eerste reis alleen dan ook bewust gekozen voor een singlereis, zodat ik niet de enige ben die alleen is.

De paniek was gelukkig binnen een paar seconden weggezakt. De rationaliteit nam het over van de emotie. En ik heb heerlijk kunnen slapen die nacht, zelfs gedroomd over een mooie vakantie!

Nu ben ik vooral bezig met de voorpret. Verhalen lezen, reisgidsen doorbladeren en uiteraard de Columbus-site afstruinen naar foto’s en tips. Ik weet zeker dat ik een geweldige vakantie ga hebben en weer nieuwe vrienden zal maken.

Maar ik ben bang dat de voorpret weer omslaat naar paniek naar mate mijn reisdatum dichterbij komt (en dat duurt echt nog even, eind oktober vertrek ik pas). Alleen zal er dan andere soort paniek zijn: heb ik niet te weinig of juist te veel kleding? Vertrekt het vliegtuig nog steeds op de afgesproken tijd? Heb ik mijn paspoort al in mijn handbagage? Zijn alle camera-accu’s wel opgeladen?.......