Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kaapstad image

Dag 1 De Reis Amsterdam - Kaapstad

Kaapstad
Zuid-Afrika
Truustornado

Dag 1 De Reis Amsterdam - Kaapstad

Hallo allemaal!

Eindelijk istie daar dan! Onze eerste echte blog over de Zuid-Afrika reis.. De eerste dag was er een van heel lang in het vliegtuig zitten! Natuurlijk begon de reis met tegenslag.. waarom zou het ook in 1 keer goed gaan! De stoelen met extra beenruimte die we van tevoren gereserveerd en betaald hadden waren dubbel geboekt en dus al bezet, bij het inchecken (een dag van tevoren) werd verteld dat op Schiphol alles geregeld kon worden.. bij de incheckbalie was het allemaal erg moeilijk en moesten we maar even naar de gate lopen en bij de gate werden we aangekeken alsof we van mars kwamen maar toen we uitlegden wat er aan de hand was werden we toch vriendelijk geholpen. Helaas niet met het gewenste resultaat want de stoelen waren echt al bezet. We kregen uiteindelijk twee stoelen op de achterste rij zodat we wel wat privacy hadden maar geen beenruimte! En dan is 12 uur echt een hele lange zit! Met zoveel ongelofelijke dingen onderweg! Het ene moment vlieg je nog boven Nederland, daarna zie je het landschap langzaam maar zeker veranderen en na een paar uur vlieg je ineens boven een onwijs grote zandvlakte, de sahara! Wat een schitterend gezicht is dat en ook zo onwerkelijk als je zelf uit een volgepropt op elkaar gebouwd landje komt. Toen kwam het vakantiegevoel echt op gang! Africa, here we come!!!

Eenmaal geland op Cape Town International Airport was het visum aanvragen en een hartverzakking later de koffers oppikken en naar de aankomsthal waar James op ons stond te wachten (mét naambordje :D) Nu zullen jullie wel denken.. een hartverzakking??? Dat zat zo: De douane is hier niet echt heel erg makkelijk, ’s avonds laat.. heel veel mensen.. wij werden aan de kant geroepen. De vraag was of we etenswaren bij ons hadden. Ja wat snoepjes maar meer niet! De handbagage moest open. Paulien haar tas was zo gedaan, en toen die van Trudy.. toen de camera zichtbaar werd begon de pret! In notime stonden er 3 mannen en een vrouw naast ons. Op niet al te vriendelijke toon werd gevraagd wat deze apparatuur wel niet kostte! “to much” was het antwoord van Trudy, maar daar was meneer de douanebeambte niet van gediend! Gelukkig kreeg de Afrikaanse dame een helder momentje op dat ogenblik want die bedacht dat tijdens een vakantie deze apparatuur alleen voor persoonlijk gebruik bestemd zou zijn. En inderdaad was dat helemaal het geval en mochten we doorlopen.

James bracht ons in zijn Subaru in een half uur tijd bij Inn Between waar wij vriendelijk ontvangen werden door Cees van Rijk. Met hem hebben we nog even zitten kletsen en wat gedronken en toen heeft hij ons naar onze kamer gebracht. Het duurde niet lang of de heerlijke bedden werden in gebruik genomen. Om twee uur was alles stil… en zo gaan we het voorlopig even houden! Tot morgen

Foto's

f07bb.jpg
f07bb.jpg
Truustornado
51f43.jpg
51f43.jpg
Truustornado
51f43.jpg
51f43.jpg
Truustornado
f47eb.jpg
f47eb.jpg
Truustornado
f47eb.jpg
f47eb.jpg
Truustornado
4619c.jpg
4619c.jpg
Truustornado
4619c.jpg
4619c.jpg
Truustornado