Johannesburg reisblogs

liften in Zuid Afrika

akerkvliet was er (tot 23 feb 2012) Gepost op 23 feb 1213 reacties

Het is een tijdje geleden maar het is mij echt overkomen terwijl ik op bezoek was in Soweto.

Ik stond langs de weg te liften op zoek naar vervoer terug naar Soweto midden in een stormachtige nacht en pik donker niet echt wijs maar als je tijden vaan het openbaar vervoer niet kent, zijn je keuzes beperkt. De nacht ging langzaam voorbij en geen auto te bekennen, de storm wakkerde steeds verder aan en ik kon amper mijn tenen zien ( ik heb nogal grote voeten ) zo donker was ondertussen geworden, en de striemende regen hielp ook niet.

Uit het donker kwam een auto langzaam voorbij en stopte. Zonder na te denken stapte ik in en sloot de deur, tot mijn verbazing zat er niemand achter het stuur, dat gaf niet ik zat droog in mijn doorweekte kleren.

De auto begon langzaam vooruit te rijden, en hoe?? ik zag een bocht in de weg op mij afkomen en werd een beetje angstig! zeg maar lijkbleek van angst, en begon te bidden, had ik de laatste tijd niet gedaan en gaf mij een rustig gevoel totdat er plots een hand naar binnen werd gestoken en aan het stuur begon te draaien. Ik kon dit net niet hebben en het werd mij echt teveel, vooral de geur uit mijn broek was een reden om al mijn moed te verzamelen en uit de rijdende auto te springen. Nat en in schok rende ik de eerste de beste Shebeen binnen en bestelde twee glazen tequila en goot deze naar binnen. Ik vertelde iedereen die het maar wilde horen wat voor verschrikkelijks mij was overkomen. Er kwam een stilte over iedereen toen zij zagen dat ik huilde en dachten dat ik dronken was. Een half uur later komen twee man binnen lopen doorweekt en totaal uitgeput. Terwijl zij rondkeken in de zaak, viel de oog van een van de mannen op mij ! Kijk, Mfowetu, daar is die idioot die in de ons auto stapte terwijl wij aan duwen waren.
Dus nooit zomaar in een auto stappen wat voor weer het ook is..

akerkvliet Positie 437 (639 p.) Lid sinds 19-08-2010 Foto's en tips: 411 Blogs: 27 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Khanyisa Day Care Centre
3 3
Gepost op 18 juni
Zuid-Afrika Karoo NP
Baviaanskloof a road less travelled
3 1
Gepost op 01 juni
Zuid-Afrika Oost-Kaap
Ster in Marokko
3 2
Gepost op 28 mei
Marokko

Reacties bij deze blog

felizzy

Door: felizzy • Geplaatst op

Hahaha jeetje, wat een verhaal! Leuke blog!

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Liften in Zuid Afrika? Dat moet ik even lezen... Eh... op weg naar Soweto liften??? Hoe durft ie? Dat is mijn eerste gedachte. Spannend verhaal... ik dacht ook nog even dat je een nachtmerrie aan het beschrijven was. De uitkomst is echt heel grappig!

Marjella

Door: Marjella • Geplaatst op

Jemig wat een geweldig avontuur om op terug te kijken, maar niet op het moment zelf! Ik doe zelf ook regelmatig aan liften, maar het is altijd weer afwachten wat er gaat gebeuren!

LindseySiobhan

Door: LindseySiobhan • Geplaatst op

Haha, blijft een leuk verhaal dit Freddie Boy! x

abytravel

Door: abytravel • Geplaatst op

Haha, hij is leuk!
Kan me je schrik wel voorstellen, maar denk dat je er zelf achteraf toch ook hartelijk om hebt gelachen..

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.