Johannesburg reisblogs

11 september 2001.

schenkel was er (tot 30 sep 2001) Gepost op 23 jan 106 reacties

Eindelijk na een lange voorbereiding zou dit onze eerste verre reis samen moeten worden.Wij hebben de nacht hiervoor bijna niet geslapen maar niet getreurd we gaan pas eind van de dag vliegen met KLM naar Johannesburg in Z_A.Heerlijk er is iemand die ons wegbrengt naar Schiphol als we op de grote weg bij Utrecht zitten gaat de radio aan even horen of er nog iets aan de hand is,ja en dan krijgen we tehoren dat er twee vliegtuigen een hoog gebouw zijn binnen gevlogen in Amerika.Eigenlijk horen we maar de helft want ach ja,wij gaan heerlijk op vakantie.

Na,een tijdje in de file gestaan tehebben dringt het eindelijk tot ons door ,wat nu wij moeten ook nog vliegen op deze bewuste dag.
Op Schiphol aangekomen is het een drukte van belang heel veel politie alles en iedereen word extra gecontroleerd er word wel 5 keer naar je paspoort gekeken en natuurlijk ook de handbagage openmaken dat vind ik nooit zo leuk want zie alles er maar weer in tekrijgen .Gelukkig wij mogen door maar moeten wel gelijk door naar de gate.

Bij de gate aangekomen waar ook weer de nodige politie staat en waar weer extra controle is mogen we gelukkig nog een poosje gaan zitten.
Zitten wij rustig tewachten zien we opeens dat al de spullen die het vliegtuig al ingeladen waren er met de zelfde gang weer uitgegooid worden .Want ja,je gelooft het niet er is brand in het ruim dus alles moet er weer uit.
En dat op 11 Sept 2001 onze eerste verre reis samen wat zou daar van terecht komen.

Gelukkig na 6 uur vertraging en een overstap in Madrid waar het vliegtuig op ons gewacht heeft zijn we toch heelhuids aangekomen in Johannesburg Zuid-Afrika.

Dit is iets wat we nooit meer vergeten!!!!!!!!

schenkel Positie 204 (3723 p.) Lid sinds 27-08-2008 Foto's en tips: 1004 Blogs: 32 Fans: 12
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Nachtelijk avontuur
3 6
Gepost op 06 november
Indonesië Bromo Tengger Semeru NP
Dagtrip Tibet ik was hier tot 1 oktober 2011
3 4
Gepost op 17 augustus
Tibet Lhasa
Mostar een stad met vele gezichten
2 6
Gepost op 14 juli
Kroatië

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Wie kan mij vertellen of er een slaaptrein gaat van Port Elisabeth naar Kaapstad? Rond 8 mei?

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Volgens mij weet iedereen nog precies waar hij was. Zelf de volgende dag vanuit Singapore terug maar was alsof er niets was gebeurd (behalve dat we om de Arabaisch landen heen moesten vliegen).
Zal voor jullie ook raar geweest zijn, met zo'n dubbel gevoel in het vliegtuig.

marjolijn

Door: marjolijn • Geplaatst op

een ongeluk komt nooit alleen; ik herken wat je beschrijft dat de impact van de gebeurtenissen op 11/9 pas langzaam tot je doordrong, het was wel direct duidelijk dat er iets ernstigs was gebeurd, maar hoe ernstig besef je pas langzaam; met de spanning van jullie reis en of je wel weg kunt helemaal een dag om nooit te vergeten; goed beschreven

Leeu

Door: Leeu • Geplaatst op

Je eerste grote reis en dat op die dag! Dat zul je idd nooit vergeten! Mooi beschreven.

vulture1960

Door: vulture1960 • Geplaatst op

Ja dit vergeet je niet meer, Ik was vroeg uit werk. En zette de TV aan daar zag ik alles LIve (2e vleigtuig) gebeuren. Er waren mensen in ons huis onze badkamer werd verbouwd! Indrukwekkende dag!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.