Johannesburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Johannesburg image

Johannesburg

Johannesburg
Zuid-Afrika
Akerkvliet

liften in Zuid Afrika

Het is een tijdje geleden maar het is mij echt overkomen terwijl ik op bezoek was in Soweto.

Ik stond langs de weg te liften op zoek naar vervoer terug naar Soweto midden in een stormachtige nacht en pik donker niet echt wijs maar als je tijden vaan het openbaar vervoer niet kent, zijn je keuzes beperkt. De nacht ging langzaam voorbij en geen auto te bekennen, de storm wakkerde steeds verder aan en ik kon amper mijn tenen zien ( ik heb nogal grote voeten ) zo donker was ondertussen geworden, en de striemende regen hielp ook niet.

Uit het donker kwam een auto langzaam voorbij en stopte. Zonder na te denken stapte ik in en sloot de deur, tot mijn verbazing zat er niemand achter het stuur, dat gaf niet ik zat droog in mijn doorweekte kleren.

De auto begon langzaam vooruit te rijden, en hoe?? ik zag een bocht in de weg op mij afkomen en werd een beetje angstig! zeg maar lijkbleek van angst, en begon te bidden, had ik de laatste tijd niet gedaan en gaf mij een rustig gevoel totdat er plots een hand naar binnen werd gestoken en aan het stuur begon te draaien. Ik kon dit net niet hebben en het werd mij echt teveel, vooral de geur uit mijn broek was een reden om al mijn moed te verzamelen en uit de rijdende auto te springen. Nat en in schok rende ik de eerste de beste Shebeen binnen en bestelde twee glazen tequila en goot deze naar binnen. Ik vertelde iedereen die het maar wilde horen wat voor verschrikkelijks mij was overkomen. Er kwam een stilte over iedereen toen zij zagen dat ik huilde en dachten dat ik dronken was. Een half uur later komen twee man binnen lopen doorweekt en totaal uitgeput. Terwijl zij rondkeken in de zaak, viel de oog van een van de mannen op mij ! Kijk, Mfowetu, daar is die idioot die in de ons auto stapte terwijl wij aan duwen waren.
Dus nooit zomaar in een auto stappen wat voor weer het ook is..