Gauteng visum

Als je op reis gaat naar Gauteng, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Gauteng nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Gauteng heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Gauteng bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Gauteng overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Gauteng gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Gauteng

Beste foto's & tips van Gauteng

'305869' door Thabo '305869' door Thabo

Zuid-AfrikaGauteng

Zuid-AfrikaGauteng

Dansers

Thabo

In Mphatlalatsane Theater, Sebokeng vond een repetitie plaats met jonge dansers en muzikanten. Zij zingen en dansen over hun dagelijks leven. Hoewel er (nog) geen mensen zijn die hen wil sponsoren blijven ze zeker doorgaan om hun boodschap over te brengen.

'301889' door Thabo '301889' door Thabo

Zuid-AfrikaGauteng

Zuid-AfrikaGauteng

Herhuisvesting

Thabo

Een vrouw met een baby schreeuwt om aandacht, De gemeente heeft haar en tientallen mensen geherlokaliseerd naar een township met lage levensomstandigheden omdat hun voormalige huizen zijn verwoest door overstromingen.

'266805' door Marjan '266805' door Marjan

Zuid-AfrikaGauteng

Zuid-AfrikaGauteng

Hadada-ibis

Marjan

De Hadada-ibis (Bostrychia hagedash) is een grote, donkere en glanzende ibis van zo’n 76cm groot. Hij heeft de karakteristieke ibis-snavel met de krul naar beneden. Op de snavel heeft hij een kenmerkende rode streep. Je vindt ze in open graslanden, savannes en regenwouden van Soedan, Ethiopië, Senegal, Oeganda, Tanzania, Gabon, Zaïre, Kameroen, Gambia, Kenia, Somalië en Zuid-Afrika, maar je vindt ze ook in stadsparken en grote tuinen. Zijn voedsel bestaat hoofdzakelijk uit wormen, maar hij eet ook grote insecten en hagedissen. Het geluid dat ze maken is oorverdovend en klinkt als haa-haa-haa-de-dah waaraan hij zijn naam heeft te danken. Gemaakt in de vroege morgen vanaf ons kampeerterrein in Pilanesberg National park.

Laat kaart zien