Gauteng malaria

Is er malaria in Gauteng en wat zijn de malaria gebieden Gauteng? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Gauteng, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Gauteng. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Gauteng verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Gauteng om te zien of jouw Gauteng reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Gauteng is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Gauteng

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Gauteng.  

Informatie over Gauteng

Beste foto's & tips van Gauteng

'305869' door Thabo '305869' door Thabo

Zuid-AfrikaGauteng

Zuid-AfrikaGauteng

Dansers

Thabo

In Mphatlalatsane Theater, Sebokeng vond een repetitie plaats met jonge dansers en muzikanten. Zij zingen en dansen over hun dagelijks leven. Hoewel er (nog) geen mensen zijn die hen wil sponsoren blijven ze zeker doorgaan om hun boodschap over te brengen.

'301889' door Thabo '301889' door Thabo

Zuid-AfrikaGauteng

Zuid-AfrikaGauteng

Herhuisvesting

Thabo

Een vrouw met een baby schreeuwt om aandacht, De gemeente heeft haar en tientallen mensen geherlokaliseerd naar een township met lage levensomstandigheden omdat hun voormalige huizen zijn verwoest door overstromingen.

'266805' door Marjan '266805' door Marjan

Zuid-AfrikaGauteng

Zuid-AfrikaGauteng

Hadada-ibis

Marjan

De Hadada-ibis (Bostrychia hagedash) is een grote, donkere en glanzende ibis van zo’n 76cm groot. Hij heeft de karakteristieke ibis-snavel met de krul naar beneden. Op de snavel heeft hij een kenmerkende rode streep. Je vindt ze in open graslanden, savannes en regenwouden van Soedan, Ethiopië, Senegal, Oeganda, Tanzania, Gabon, Zaïre, Kameroen, Gambia, Kenia, Somalië en Zuid-Afrika, maar je vindt ze ook in stadsparken en grote tuinen. Zijn voedsel bestaat hoofdzakelijk uit wormen, maar hij eet ook grote insecten en hagedissen. Het geluid dat ze maken is oorverdovend en klinkt als haa-haa-haa-de-dah waaraan hij zijn naam heeft te danken. Gemaakt in de vroege morgen vanaf ons kampeerterrein in Pilanesberg National park.

Laat kaart zien