Gauteng

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Werken met leeuwen bij Ukutula Lions

Gauteng,
Zuid-Afrika


Tussen Johannesburg en Pretoria ligt [url="http://www.ukutula.com" target="_blank"]Ukutula Lions Lodge[/url]. Een plek waar het terugbrengen van de witte leeuw in de natuur erg hoog op de agenda staat. Het is een breeding & research project, een langdurig project waarbij iedereen keihard werkt om de witte leeuwen weer een gezond DNA te geven, zónder inteelt. Het project is, om alles te kunnen bekostigen en te kunnen bolwerken, voor een groot deel afhankelijk is van vrijwilligers en bezoekers die de leeuwen (witte en bruine) een warm hart toedragen.

Om echt met de leeuwen in contact te komen, met ze te werken, ze te voeden, ze te verzorgen en tegelijkertijd het project te steunen, is het vrijwilligersprogramma 100% de moeite waard om te doorlopen. Je krijgt de kans deze machtige dieren te leren kennen. Je zult ze vanaf dan altijd met bescheiden ontzag blijven bewonderen.

Het is mogelijk er als bezoeker enkele dagen te verblijven. Echter is het contact met de dieren dan beperkt en redelijk oppervlakkig. Mijn tip is voor een week of zelfs meerdere weken de handen eens flink uit de mouwen te steken. Je maakt je erg nuttig, maar belangrijker nog, je hebt de tijd om de karakters van de jongere leeuwen te leren kennen en zelfs misschien een bescheiden band met ze te ontwikkelen.

Het is een integer project en de passie van het gezin die dit project onder hun hoede heeft, is héél aanstekelijk. Kijk voor meer informatie op: www.ukutula.com