Gauteng

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gauteng image

Aankomst en eerste paar dagen in Zuid-Afrika

Gauteng
Zuid-Afrika
Fem99x

Aankomst en eerste paar dagen in Zuid-Afrika

Vrijdag 25 april

We vliegen in de avond naar Z-A, met een tussenstop in Frankfurt. Als we geland zijn in Frankfurt wordt het toch nog even spannend of we het vliegtuig wel gaan halen... Vaders had leuk bedacht dat de koffers opgehaald moesten worden, wat dus niet zo was.. Gelukkig op tijd in het vliegtuig!

Zaterdag 26 april

Veilig geland, wel slecht geslapen door het licht dat niet uit ging, maar daardoor wel een business class tasje met sokken, slaapmasker, tandenborstel en tandpasta en een Nivea cremé gekregen. Huurauto opgehaald, en gaan! Het knipperlicht blijkt moeilijk te vinden, want elke keer gaan de ruitenwissers aan.
Goed en wel aangekomen bij onze bestemming, na een mooie reis door het Afrikaanse landschap.
Bij het Seldre Guesthouse worden we vriendelijk ontvangen door de bewoners. We hebben een huisje tot onze beschikking. 's Avonds lekker gebraaid en zodra de zon uit het zicht verdween werd het meteen erg koud, dus meteen de koffers ondersteboven gedraaid en onze warmere kleding gepakt. De rest van de avond erg genoten van de sterrenhemel die je hier heel goed kon zien.

Zondag 27 april

Vandaag door naar het Spioenkop nature reserve en lodge (KwaZoeloe-Natal). Heel naïef gedacht dat er wel een restaurantje zou zijn bij de ingang van het game reserve, het plannetje gemaakt om daar lekker te gaan lunchen. Natuurlijk was daar geen restaurantje, daar hadden wij, de naïeve commerciële westerlingen, niet aan gedacht. Dus de lunch werden alle koekjes die we bij ons hadden.
Onze eerste 'game drive' ooit zelf gemaakt door het Spioenkop nature reserve. Heel veel giraffen, zebra's, rode hartenbeesten, wilde beesten en mooie vogels gezien. Helaas konden wij de witte neushoorn die er ook rondhupsde niet spotten.

Aangekomen bij de accommodatie lekker gerelaxed. Morgen immers een lange reis voor de boeg. We hadden het idee dat de eigenaar wat bars naar zijn personeel deed. Jammer, want dat zorgde voor een schaduwrandje.

Maandag 28 april

Vanochtend vroeg vertrokken om naar Lesotho te reizen. Netjes de route gekozen die het snelst was, volgens de navigatie. Om vervolgens van het geasfalteerde pad af te gaan, en een leuk grindweggetje op te rijden. Misschien niet de beste keuze want we deden 3 kwartier over 5 km, en we moesten nog 5 uur rijden.
De rit was prachtig door het Golden Gate Highlands nationalpark, ondanks de 30 km lange wegwerkzaamheden en de lekke band die we zijn opgelopen. Langs de weg zelfs nog een baviaan gespot!
Nog voor het donker aangekomen in Lesotho, wat een verschil is dit! Het is net alsof je terug gaat in de tijd. 's Avonds heerlijk gegeten in het restaurant van Maliba lodge.

Foto's

debdb.jpg
debdb.jpg
Fem99x
df38e.jpg
df38e.jpg
Fem99x
ab240.jpg
ab240.jpg
Fem99x