Drakensbergen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

25% discount KZNparks

Drakensbergen,
Zuid-Afrika


Dit is een tip voor een verblijf in de Nationale parken in Kwazulu Natal.
In het laagseizoen (buiten de schoolvakantie in januari en februari) is er soms een promotie aanbieding in een of meerdere parken.
In 2012 toen ik de eerste keer Ithala (safari) bezocht zonder reservering kregen we bij het inchecken 25% korting voor de bungalow. Toen zijn we er maar gelijk 3 nachten gebleven.

Dit jaar had ik voor ons verblijf in de Maloti-Drakensbergen Cathedral Peak (Didima) en Giants Castle gepland, maar wist nog niet de exacte datum.
Toen dat onderweg eenmaal duidelijk was, geprobeerd om online te boeken.
Echter binnen 3 dagen voor aankomst ging dat niet meer via internet.
Ik heb telefonisch een last minute booking gedaan. Dat ging reuze soepel en efficient. Je geeft wel mondeling je creditcard gegevens door.
Ik had wel al een account van voorgaande jaren, dus mijn gegevens konden snel worden opgehaald.

Tot mijn verrassing kregen we uit het niets nu 25% korting aangeboden. Voor beide accommodaties. En dan ook nog inclusief ontbijt. Op Internet zie je dit speciale tarief niet, wel of er beschikbaarheid is, alleen niet op korte termijn te boeken dus.
Daarmee wordt het verblijf in een kamp op een bijzonder mooie afgelegen plek extra aantrekkelijk. En verleng je sneller ipv na een nacht alweer door te reizen om in een nabijgelegen goedkoper B&B te logeren om zodoende het gestelde dagbudget te behalen.

Buiten het seizoen komt dit vaker voor in een of meerdere parks in KwazuluNatal. Dus gaat het om last minute: Eerst even bellen!

Op de foto is het uitzicht bij Giants Castle te zien.

Informatie en overzicht van de parken met de typen accommodatie vind je op http://www.kznwildlife.com