Drakensbergen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cascades en McKinley's pool

Drakensbergen,
Zuid-Afrika


Na het ontbijt in Mont aux Sources, ook al is het zwaar bewolkt, toch naar het park gereden.
Vanwege een voetblessure moet ik keuzes maken. En daar het geen al te beste omstandigheden zijn voor het zicht op het amfitheater kiezen we voor de kortste hike in Royal Natal NP.

We komen langs de camping waar ik in juli 1992 heb gekampeerd. Ik had geen goede slaapzak geleend en ben toen vanwege kou in het sanitair gebouw gaan liggen. Dat scheelde. Toen heb ik ook de dagtocht naar het amfitheater gelopen en geklauterd. Ik herinner me nog het springen en klauteren over rotsen en het beklimmen van de ijzeren trappen. Of ik toen bij de Tugelafalls ben geweest, geloof ik eigenlijk niet. Die zijn verder.

De korte hike is een heel plezierige wandeling. Landschap en route afwisselend. Sommige stukken zijn zelfs met plastic nephout belegd.
Bos, vergezichten, watervallen, rivier, bruggen. En om je heen bergen.
Het doel is de cascades. Een serie stroomversnellingen. Als je badkleding meebrengt kun je hier een uurtje of wat vertoeven.
Heen en terug zo'n anderhalf uur, zonder onderdompeling. Kan sneller want het is maar 5 km heen en terug, maar je kijkt ook wat in de rondte.

Cascades en McKinley's pool is de naam van deze hike.

Tegen beter weten in toch ook nog even naar Thendele, George carpark gereden, maar geen bergen te zien.

Op naar Didima resort bij Cathedral Peak voor onze volgende overnachting.