Cederberg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hit the road in Cederberg

Cederberg,
Zuid-Afrika


In de loop van miljoenen jaren hebben wind en water de zandstenen bergen van de Cederberg Wilderness Area omgevormd tot een surrealistisch landschap met bizarre rotsformaties. Dit -ten onrechte!- minder bekende stukje Zuid-Afrika, op zo’n vier uur rijden van Kaapstad, is een paradijs voor wandelaars, mountainbikers en bergbeklimmers. Al zul je tijdens je tochten weinig mensen tegenkomen: het gebied is een oase van rust; vooral geliefd bij sportieve Zuidafrikanen en/of natuurliefhebbers.
Hier zijn we met onze huurauto vanuit ons huisje in Mount Ceder op weg naar Sanddrif. Van daaruit zullen we een wandeling maken naar de Wolfberg Arch. Een adembenemende tocht: letterlijk èn figuurlijk!
Hoe je dit gebied bereikt? Neem vanuit Kaapstad de N1 richting Paarl. Vervolg de N1 en sla nadat je de Huguenot (totl)tunnel gepasseerd bent linksaf richting Ceres. (Over de pas rijden kan ook en is leuker!). Neem in Ceres de R303 en volg die tot het gehucht Op-die-berg. Ga rechtsaf en volg de onverharde weg richting Cederberg.