Cape Town

Foto door Reisreporter Jan10e

In deze historische nederzetting vind je de invloed van de Romeinen terug. Een ruïnestad met de grootste en best bewaarde haven uit de Romeinse tijd. Restanten van badhuizen, theaters, straten met veel zuilen en van een oud cirsus zijn hier te zien.

Informatie over Cape Town

Beste foto's & tips van Cape Town

'1058287' door karinm '1058287' door karinm

Zuid-AfrikaCape Town

Zuid-AfrikaCape Town

Zonsondergang over...

karinm

Het beklimmen van Lions Head is zeker een uitdaging, vooral het laatste stuk waar je klauterend over rotsen vrij steil omhoog gaat, tot je helemaal bovenop staat en een uitzicht hebt over zowel de Tafelberg als over de prachtige kustlijn bij Camps Bay en Hout Bay. Een extraatje krijg je als je op de top wacht op de zonsondergang; dit moet een prachtig gezicht zijn, maar om dan nog van de berg af te komen in het donker leek ons toch wat minder. Daarom kienden we het zo uit dat we rond zonsondergang weer op een redelijk begaanbaar pad waren, hier met uitzicht op Bantry Bay en de ondergaande zon. Laat een taxi of Uber je naar het begin van de wandeling brengen op Signal Hill Road. Trek voor de beklimming van Lions Head zo'n 1,5 uur uit, je komt op een paar plekken laddertjes en kettingen tegen die je helpen. Naar beneden gaat het in een uurtje. Op de wandeling kom je niet heel veel mensen tegen, het is er rustiger dan op de Tafelberg.

'885966' door jeanique '885966' door jeanique

Zuid-AfrikaCape Town

Zuid-AfrikaCape Town

Pinguins kijken in...

jeanique

Bijna iedereen weet dat je pinguins kunt bekijken op Boulders Beach. Maar er zijn veel meer plekken rond Kaapstad waar je deze leuke diertjes kunt tegenkomen. Zo kwam ik bij Betty's Bay en zag ik een bordje staan met 'Penguins this way." Uit nieuwsgierigheid ben ik gaan kijken. Ook hier bleek dat je moest betalen om de houten loopbrug op te mogen om bij het strand te komen waar de pinguins zitten (zelfde idee als Boulders Beach). Alleen was hier ook weer het grappige dat de pinguins al voor de brug zaten te luieren! Gratis gezien dus. En dat vind ik dan weer extra leuk. Er is ook een restaurantje waar je lekker kunt eten en drinken en ondertussen dus al naar de pinguins kunt kijken, mits ze al voor de brug zitten.

'1092606' door neretslok '1092606' door neretslok

Zuid-AfrikaCape Town

Zuid-AfrikaCape Town

In the ghetto

neretslok

Hij lijkt heel stoer, dit jongetje in een van de vele uitgestrekte townships van Kaapstad. De mensen hebben het hier nog steeds niet best. Dit jongetje had ook niet veel in de buurt om te spelen. Hij verstopte zich achter het muurtje waarna hij weer voorzichtig tevoorschijn kwam.

Laat kaart zien