Zuid-Afrika

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zuid-Afrika image

Emotie!

Zuid-Afrika
Afrika
Leeu

Emotie!

Emotie als maandthema is een interessant gegeven zou je denken. Ik heb toch maar eerst voor de zekerheid op Wikipedia gekeken en daar stond: Een emotie wordt vaak omschreven als een innerlijke beleving of gevoel van bijvoorbeeld vreugde, angst, boosheid verdriet dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen of spontaan kan optreden. Ja, dat klinkt wel mooi en aardig maar hoe vergaat het je werrkelijk als je midden in de Rollercoaster van emotie zit?
Hierbij moest ik terug denken aan mij blog belofte maakt schuld en de reis die we daarna gemaakt hebben die bol van emoties stond. Dat wij met z'n allen naar Zuid-Afrika zouden gaan was een emotionele ervaring waarin toch wel een beetje angst zat of het allemaal wel goed zou gaan met zwager. We hadden heel veel voorbereidingen getroffen voor als er iets niet goed zou gaan met hem. We hadden speciale medicijnen mee, ORS, een medische verklaring waarin stond wat er gebeurd was. Dus goed voorbereidt op pad. De jeugd, bestaand uit een zoon en dochter met haar vriend, die meegingen regelden hun eigen zaken.
Op de 4de dag van de reis kwam er een kink in de kabel. De jeugd, mijn zwager en ik gingen quad rijden op het terrein van de Lodge onder begeleiding van een gids. Bij het bekijken hoe het allemaal werkt krijgen mijn nichtje en haar vriend een ongeluk met als gevolg ruim een uur rijden naar het dichtsbij gelegen ziekenhuis waar op de eerste hulp toch wel de nodige hechtingen in de arm van mijn nichtje verdwenen. Met een recept voor antibiotica en wat Randen armer kwamen wij aan bij de apotheek. De antibiotica was zo gefixed maar een hechtingen verwijdersetje hadden ze niet. De apotheker had wel een mooi nagelschaartje voor mij, jodium, gaasjes en pleister. 10 Dagen later zaten wij midden in het Krugerpark en mocht ik de hechtingen verwijderen met een epileerpincet en een nagelschaartje. Nou ik kan je vertellen dat dat geen feest was! Het was een drama! Nagelschaartjes zijn daar niet voor, kwam ik al snel achter. Ik was daar ook niet voor, omdat te doen bij mijn nichtje. Mijn nichtje was daar ook niet voor en zij viel bijna flauw van ellende. Na ruim 2 uur waren alle hechtingen eruit!. De wond zag er gelukkig goed uit en de reis werd vervolgd.
Op de 17de dag van onze reis stond oa Gods Window op ons programma. We stonden op met bewolkt weer en de temperatuur was ook niet echt aangenaam. Bij Wonderuitsig was het dan ook echt geen wonder dat we niet zoveel zagen, met goede moed op naar Gods Window. Wij kwamen daar aanlopen en mijn nichtje ging gelijk alles vastleggen op film omdat hier het zicht nog redelijk was.
Zij hoorde haar naam roepen door haar vriend, draait zich om en zij ziet haar vriend knielen: Hij vraagt haar ten huwelijk bij Gods Window! Een schitterend en emotioneel moment voor hun in de eerste plaats. Een schitterend en emotioneel moment voor mijn zwager dat hij daar bij kon zijn.
De reis kon natuurlijk nu helemaal niet meer stuk. We kunnen dan ook terug kijken op een reis met EMOTIE!!

Foto's

b9512.jpg
b9512.jpg
Leeu