Hit the road, deel 1

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Hit the road, deel 1'
Was hier op 2010-11-29 Gepost op: 3 reacties.
‘We dachten nog, die spoort niet’, zei ze tegen mij. En ze had het óver mij! ‘Hoezo, die spoort niet?’ ‘Nou, gewoon, in je eentje ruim 600 kilometer door Zuid Afrika rijden, dat dóe je toch niet?!’
Maar ik had het gedaan en kwam haar ruim twee jaar later weer tegen.

Twee jaar eerder zat ik bij haar aan boord op de vlucht naar Johannesburg. Mijn man was al een paar weken daarvoor vertrokken om daar te gaan zweefvliegen, en ik zou ook even van het goede Zuid Afrikaanse leven gaan genieten. We waren er al vaker geweest en de route was bekend, dus nu ging ik alleen het avontuur van een roadtrip van een paar honderd kilometer in een Heel Gevaarlijk Land aan.

En ik geef toe, ik vond het ook wel een beetje spannend hoor. Want ja, de verhalen die je hoort over Zuid Afrika zijn niet mis. Het is het land met een van de hoogste criminaliteitscijfers ter wereld waar een leven niet telt, verkrachtingen aan de orde van de dag zijn en er op diverse plaatsen ‘hi-jack hotspots’ zijn. Johannesburg had ooit ook de dubieuze bijnaam ‘moordhoofdstad van de wereld’.

En daar ging ik mijn auto huren. Zo gezegd zo gedaan. Johannesburg uit was de grootste uitdaging. Eenmaal op de N1 zou het koersje zuid ‘immer gerade aus’ zijn, halverwege het land een keer naar links en voila, bestemming bereikt. Ik had goed op de kaart gekeken en de tomtom zou me vergezellen, die had ik vooral in het begin even nodig. Na een rustige nacht in ons vertrouwde guesthouse ben ik de volgende ochtend op tijd weer op de luchthaven. M’n ‘bakkie’ staat al te wachten, dus het is een kwestie van instappen en wegwezen. Het is nog vroeg, de zon schijnt, manlief weet dat ik eraan kom, dus gaan! Ik leg de kaarten klaar, installeer reisgenoot Tom en ga op pad. Het staat allemaal goed aangegeven en alles gaat voorspoedig. Tom laat me helaas al snel in de steek, de oplader doet het niet. Maar de ouderwetse kaart doet het prima, eigenlijk heb ik Tom helemaal niet nodig. De reis zal ongeveer 7 uur duren, ik maak op tijd een sanitaire stop en vul eea ook weer aan.

Een half uur voorbij Bloemfontein wordt het landschap desolater en de weg rustiger.
Gariep, ik kom eraan!

Foto's bij dit blog

Voorvertoning zomaar onderweg...

zomaar onderweg...

zomaar onderweg...

zomaar onderweg...

Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
 

3 reactie(s) bij "Hit the road, deel 1"

 • profile image comment

  dapper!

  Door TravelGoom • geplaatst op 2014-02-22 16:25:39
 • profile image comment

  Wij doen ook nog alles zonder TomTom. Ben benieuwd naar het vervolg. Ja de verhalen zijn niet mis en er gebeuren vreselijke dingen hier en daar. Afhankelijk van waar je bent is het extra opletten. Maar dit nadeel weegt niet op tegen alle voordelen om langere tijd in Zuid-Afrika te verblijven

  Door Jan10e • geplaatst op 2014-02-18 22:05:20
 • profile image comment

  leuke blog, je maakt me nieuwsgierig naar het einde. Blijft allemaal goed gaan?

  Door agrotewal • geplaatst op 2014-02-18 05:53:46

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.