Must-see: de Zuid-Afrikaanse natuur in 360° image
Lkoedam

Must-see: de Zuid-Afrikaanse natuur in 360°

17 onbekende natuurparken. 19 nationale parken. 170 routes. 360 graden. Voor het ‘South Africa in 360’-project gingen tweehonderd vrijwilligers een jaar lang op pad met een speciale Google Street View-camera, om de diverse Zuid-Afrikaanse natuur in 360-beeld te brengen. En jij kunt er nu van meegenieten.



Vanaf nu kun jij ook van dit Karoo-uitzicht genieten. In 360 graden ... (Foto: Reisreporter carla)



Google Street View brengt allang niet meer alleen straten in beeld. Zo kun je er bijvoorbeeld ook een kijkje onderwater mee nemen. En nu is het dus de beurt aan Zuid-Afrika’s nationale parken, natuurreservaten en overige culturele en historische plekken verspreid over het land. De Street View-beelden omvatten niet alleen de bekendste gebieden – Kruger, Karoo en Drakensberg –, maar ook desolate gebieden zoals de nationale parken Kgalagadi Transfrontier, Camdeboo en Anysberg. Bekijk het hele Street View-aanbod hier. Om de lancering te vieren is er ook nog een microsite gemaakt, waar je een virtuele tour kunt nemen langs de grootste attracties van Zuid-Afrika en een aantal verborgen natuurpareltjes. Je kunt er ook verhalen lezen over de routes.



Camera Loan Program



Het ‘South Africa in 360’-project werd mogelijk gemaakt door het Camera Loan Program van Google Street View. Het programma moedigt mensen aan om Googles 360-graden camera’s te lenen en er de wereld mee in te trekken. Voor het Zuid-Afrika-project meldden zich maar liefst tweehonderd vrijwilligers aan, die allen op pad gingen met een speciale camerarugzak van 22 kilo. Deze leenrugzak is uitgerust met vijftien camera’s die elke twee seconden 360-graden foto’s maken. Hetzelfde idee als de Street View-auto’s van Google.