Zuid-Afrika Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Krokodillen leggen het loodje

Gepubliceerd: 25 jan 2009
0

Krokodillen zijn weliswaar een van de weinige diersoorten die al vanaf de oertijd weten te overleven, maar nu lijken ze toch een vijand tegen te zijn gekomen. In het befaamde Kruger park in Zuid-Afrika zijn in de afgelopen maanden al minimaal 170 krokodillen omgekomen.

De oorzaak is een mysterieuze ziekte, waarbij de vetlaag in de huid verhardt, zoals dit ook met rubber gebeurt. Omdat de dieren zich nauwelijks kunnen verroeren, zijn ze niet meer in staat voedsel te vangen, zich te verdedigen tegen andere roofdieren of zich in water voort te bewegen.

Onduidelijk
Wetenschappers proberen te achterhalen om wat voor epidemie het gaat. Het is onduidelijk of de ziekte ook gevaarlijk is voor andere diersoorten. Onderzocht wordt of de waterhuishouding van het park er iets mee te maken heeft.

Nog meer doden
Op dit moment zijn 170 dode krokodillen geteld, maar het aantal kan nog veel hoger uitvallen aangezien Kruger Park zeer groot is en de telling nog niet compleet is.

Foto: Deerik.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zuid-Afrika artikelen
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Interview
Bestsellerauteur Deon Meyer over de geheimen van de Kaap

23 mei 2017, De Spannende Boeken Weken komen er weer aan. Dit jaar werd het geschenkboek geschreven door de bekroonde Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer, bekend van misdaadromans als 13 uur en 7 dagen. Wij maakten meteen van de gelegenheid gebruik om ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.