Addo NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gratis doorsteek Addo

Addo NP,
Zuid-Afrika


Het accent van onze huidige overwinteringsreis ligt deze keer op de Drakensbergen en de Wild Coast. Dus vooraf geen parken geselecteerd voor safaris. Maar toen we langs Addo kwamen begon het toch te kriebelen.
Als opwarmertje reden we de doorgangsweg van oost naar west. Je moet je bij de gate wel registreren en aangeven dat je 'Just passing' bent. Vanaf de N10 krijg je een afslag naar Addo. Dus niet Addo National Park blijven volgen naar Patterson. Dan ga je nl helemaal om het park heen.
Het leuke van deze weg is dat je al wel kans hebt om wild te zien. Je mag alleen nergens afslaan omdat je geen entree hebt betaald.

Zo hebben we o.a. olifanten, warthogs en zebra's gezien.

Deze olifant houdt de weg in de gaten en staat in de berm om te controleren of wij ons wel aan de regels houden.

Op internet gezien dat er voor vannacht geen accommodatie in Addo NP beschikbaar was. Dus mikken op het plaatsje Addo om ergens te overnachten. Dat werd 'de Kraal'. Goede overnachtingsplek.

De volgende dag ons vroeg gemeld bij de receptie van Addo en voor dezelfde avond een forrestlodge kunnen boeken. Zodoende kunnen we in elk geval ook in de namiddag en de vroege ochtend op selfdrive safari.
Een paar mooie safarimomenten staan ons weer te wachten!