Addo NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kudu in Addo

Addo NP,
Zuid-Afrika


Bezoek aan Addo. Om 08.00 zijn we bij de gate in het zuiden. Het is bewolkt en niet warm vandaag. Er komen zelfs wat spatjes op de voorruit. Gaan we wel of stellen we dagje uit? Het plan was om in het zuiden de loops te rijden (daar schijnen de leeuwen te zitten) en dan in het Matyholweni Rest camp te blijven overnachten. Helaas. Al een paar dagen is er geen water in Colchester dus men heeft het rest camp gesloten. Ook dient vandaag de conservationfee van R760 voor ons twee cash betaald te worden want er is sprake van loadshedding. Gelukkig hebben we dat nog in 'de achterzak'. In het maincamp van Addo is beschikbaarheid zo zegt men hier bij de poort. En de conservationfee is tot het eind van de volgende dag geldig als je in een van de kampen slaapt. Dus wij blij. Wordt dus 2 dagen Addo. Het pakt anders uit. Om 14.00 melden we ons bij de receptie van het maincamp. Na een half uur wachten i.v.m. de loadshedding kunnen ze ons laten weten dat het hele kamp is volgeboekt! Dat is even een tegenvaller. Gasten uit het zuidelijke kamp zijn ondergebracht in het maincamp omdat hier wel water is.
Intussen is het ook echt gaan regenen. We gaan maar even wat eten om te overleggen. Het wordt in elk geval overnachten buiten het park in het dorp Addo. Zodoende logeren we nu in De Kraal. We hebben vanwege de regen de rest van de middag 'vrij' genomen. Somber weer, superdichte begroeiing en na 6 uurtjes rondrijden met toch wel mooie belevenissen vonden we het mooi. Waar vind je dat nog om voor nog geen 25,00 € per persoon een selfdrive safari te maken. Natuurlijk weer veel te veel foto's gemaakt. Deze Kudu is even makkelijk geselecteerd voor nu.
En tip: boek dus Addo toch maar vooraf in plaats van op de bonnefooi te gaan. Voor ons is het helemaal niet erg want gaan morgen vrolijk door naar de volgende bestemming. En dat is geworden Beacon Bay bij Oost Londen.