Addo NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oh wij stampen lekker door

Addo NP,
Zuid-Afrika


Ik denk dat deze groep olifanten op weg zijn naar......... een drinkplaats.
Door het grote lichaam van een olifant is het moeilijk voor het dier om zichzelf op te warmen, maar ook om af te koelen. Rond het heetste uur van de dag, meestal tussen twaalf en twee uur 's middags, trekken de olifantenkuddes van Addo daarom massaal naar een grote drinkplaats in het midden van het park. Hier komen soms wel honderden moeders, vaders en kalfjes bijeen voor een groot waterspektakel.

Addo NP en zijn olifanten. Het Addo NP is vanuit Kaapstad de beste mogelijkheid om op self-drive te gaan. Iedereen kent het Kruger-park is Addo wat minder bekend maar zeker niet minder mooi. Het is kleiner en de wegen zijn goed berijdbaar.

Addo Elephant Park is vandaag de dag het meest geconcentreerde olifantenreservaat in Zuid-Afrika is met maar liefst 600 olifanten. Naast olifanten zijn er ook Kaapse buffels, leeuwen, zwarte neushoorns, luipaarden, jakhalzen, wrattenzwijnen, elandantilopen, koedoes, verschillende andere antilopensoorten, hyena’s, Afrikaanse pinguïns en Jan van Genten en kleinere carnivoren.