Addo NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Olifant is waakzaam

Addo NP,
Zuid-Afrika


De olifanten in het Addo NP zijn wat kleiner dan de Afrikaanse Olifant. Zij hebben een beetje roodachtige gloed. De bullen hebben slagtanden, de vrouwtjes niet.

Deze olifant hield ons continue in de gaten omdat zijn familie aan het water stond om te drinken. Hij waarschuwde ons een paar keer door zijn gedrag en het flapperen van zijn oren. Onze gids vertelde precies wat er ging gebeuren en waarom de olifant dit gedrag toonde. Super interessant om een olifant bijna een uur in de gaten te houden.

Het park werd in 1931 opgericht als toevluchtsoord voor de 11 overgebleven Afrikaanse olifanten in dat gebied. Dat bleek een succesvolle missie, omdat het Addo Elephant Park vandaag de dag het meest geconcentreerde olifantenreservaat in Zuid-Afrika is met maar liefst 600 olifanten. Naast olifanten zijn er ook Kaapse buffels, leeuwen, zwarte neushoorns, luipaarden, jakhalzen, wrattenzwijnen, elandantilopen, koedoes, verschillende andere antilopensoorten, hyena’s, Afrikaanse pinguïns en Jan van Genten en kleinere carnivoren.

Toen wij daar waren was het niet zo druk en was het heerlijk vertoeven.