Victoria watervallen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Victoria Watervallen

Victoria watervallen,
Zimbabwe


De Victoria watervallen worden in populair Engels 'Vic Falls' genoemd. Vroeg in het seizoen (t/m juli) stort de Zambezi zich hier zo'n honderd meter met donderend geraas over een anderhalve kilometer brede afgrond naar beneden. Dit natuurgeweld resulteert in een constante waternevel (check) boven de waterval, waardoor de lokale bevolking haar de bijnaam Mosy-oa-Tunya gaf: de 'rook die dondert'. De herrie is honderden meters verderop hoorbaar (check). Wolken mist zorgen voor diverse regenbogen (check) als de zon schijnt. Op sommige plekken regent het zelfs (check), zo dichtbij kun je komen.

Ik bezoek de watervallen in Zimbabwe en Zambia. Ik vond de kant van Zambia persoonlijk mooier en je kan nadien lekker chique gaan lunchen in het luxe hotel, vijftien minuten lopen verderop. Je mag daar overigens ook als verzopen kat (ik was serieus zeiknat) gaan lunchen, zolang je je portemonnee maar meeneemt. De prijzen liggen iets hoger dan gemiddeld in Afrika maar hier lunchen is een absolute aanrader. Wandel ook vooral door de prachtige tuin want voor je het weet stuit je op een aantal zebra's die gewoon los rondlopen. Overnachten is niet aan te bevelen voor Jan Modaal want overnachten kan hier vanaf 1000 euro per nacht!!! Juist...dat hebben maar overgeslagen. We hebben het bij een lunch en wandeling door de tuin gehouden. Dat kostte ons 15 euro per persoon...

Ik heb de watervallen ook nog vanuit de lucht gezien. Laat ik even voorop stellen: de prijzen voor dergelijke activiteiten zijn serieus belachelijk! Eigenlijk stond er een ultralight vlucht voor mij op het programma maar ik schrok zo van de prijzen, dat ik toch voor de helikoptervlucht koos. Tijdens deze vlucht mocht ik ook eigen foto's maken en dat mag helaas niet tijdens de ultalight. Al met al ben ik toch blij dat ik de watervallen vanuit de lucht heb gezien want dan zie je pas echt goed hoe belachelijk groot deze waterval is. Zo ontzettend mooi!