Victoria watervallen

Met een playmobiel vliegtuigje naar Victoria Falls

WKerkhof was hier op 2015-11-03 Gepost op: 2015-06-19 6 reacties.
Daar zitten we dan, in de vertrekhal in Windhoek, wachtend op onze vlucht naar de Victoria watervallen. De vertrekhal is aardig vol en we zien verschillende middelgrote tot kleine vliegtuigjes staan. Als we worden opgeroepen om te boarden, staan er maar weinig mensen op en we wanen ons al in luxe, lekker veel plek voor onze handbagage en benen… We lopen met de groep van 16 personen richting het vliegtuig, maar alle middelgrote vliegtuigen lopen we voorbij… Ook de in onze ogen kleine vliegtuigen lopen we voorbij…. Oei, het zal toch niet dat kleine playmobiel vliegtuigje zijn??? Ja hoor wij hebben het geluk om in het kleinste passagiersvliegtuigje te mogen wat ik ooit gezien heb. Er kunnen maximaal 19 personen aan boord, en we worden geacht om geen andere stoel te nemen als dat ons is toegewezen voor een correcte verdeling van het gewicht. Onze lunch krijgen we in een pakketje bij binnenkomst, en met gebogen hoofden, onze handen vol met handbagage en een lunchpakketje zoeken we op ons plekje. Aan beide kanten van het gangpad 1 stoel, dus iedereen kan wel mooi naar buiten kijken. Door het ontbreken van een stewardess behandeld de piloot zelf de veiligehidsinstructies op zijn knieën in het gangpad , maar als dat eenmaal gebeurd is kunnen we opstijgen. na twee uur vliegen landen we in Maun, hier gaan we er allemaal uit, 13 passagiers hebben dit als eindbestemming, wij wachten in een halletje terwijl het vliegtuigje bijgetankt wordt voor het vervolg van onze reis. Met drie man vliegen we nog 2 uur en komen dan veilig en wel aan in Zimbabwe. Een heel avontuur zo'n klein vliegtuigje en stiekem best spannend, maar wel erg mooi doordat je een stuk lager over het landschap kan vliegen!
0
6
Alle blogs van WKerkhof
 

6 reactie(s) bij "Met een playmobiel vliegtuigje naar Victoria Falls"

 • profile image comment

  Super ervaring natuurlijk, jullie zaten gewoon 1e rangs!

  Door Sanine • geplaatst op 2015-06-20 10:20:29
 • profile image comment

  Brrr, ik hou al niet zo van vliegen... maar je hebt wel mooie foto's kunnen maken!

  Door Lyske1980 • geplaatst op 2015-06-20 06:18:14
 • profile image comment

  voor zulke geweldige foto's moet je wel wat over hebben. Gelukkig heb je geen vliegangst. Hele leuke blog.

  Door agrotewal • geplaatst op 2015-06-19 19:28:01
 • profile image comment

  Ik had graag die piloot op zijn knieën instructie-gevend op de foto willen zien, hahahaha! Klinkt spannend. (de vliegreis dus) ;-)

  Door daphnekeune • geplaatst op 2015-06-19 19:14:10
 • profile image comment

  Grappig is dat. We willen reizen en avontuur, maar als het dan wat primitiever wordt vragen we ons zelf vaak af, wat is dit. Mooie ondersteunende foto's er bij geplaatst.

  Door travelbag • geplaatst op 2015-06-19 17:05:25
 • profile image comment

  Heel mooi als je dat uit je vliegtuigje ziet. Is juist toch heerlijk zon klein toestel. Geen massa Ik teken ervooer < Prachtige foto's erbij.

  Door vulture1960 • geplaatst op 2015-06-19 14:20:35

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.