Victoria watervallen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Victoria watervallen image
Victoria watervallen image Victoria watervallen image

Victoria watervallen

Victoria watervallen
Zimbabwe
WKerkhof

Wandeling langs de Victoria Watervallen

We vliegen vandaag naar de Victoria watervallen Het vliegtuigje in super klein en er passen maar 19 passagiers in. Je moet bukken om door het gangpad te lopen en plaats te kunnen nemen op je stoel. Er is geen plaats voor stewardessen, dus neemt de piloot op zijn knieën die veiligheidsinstructies met ons door. Na een korte tussenstop in Maun, waar we wat passagiers afzetten en waar het vliegtuigje wordt bijgetankt, vliegen we enkel nog met drie passagiers verder richting Zimbabwe! In Zimbabwe staan we meer dan een uur in de rij voor een visum en paspoortcontrole (helaas, ik had gehoopt hier zo doorheen te zijn aangezien we maar met z'n drieën door de douane hoefde, maar het blijft Afrika…) Maar eenmaal door de controle kan dit prachtige avontuur beginnen.

We worden opgewacht door een chauffeur die ons in een typisch Afrikaans busje (en een voorruit die enkel bestaat uit scheuren) naar ons hotel gebracht, de Ilala Lodge
De Lodge is heel erg mooi en ligt op nog geen 10 minuten lopen van de machtige Victoria Watervallen. Vanuit de tuin horen we de watervallen al donderen, dat beloofd veel goeds!

De Victoria Watervallen liggen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe en beide kanten zijn te bezichtigen. Het is de breedste waterval ter wereld en wordt aangevoerd door de Zambezi rivier. Van de 1,7 km lange waterval ligt 1,4 km in Zimbabwe en het andere deel in Zambia. De Falls zijn zo'n 80-110 meter diep en in mei stort er het meeste water naar beneden. Kom je later in het seizoen, tussen september en november zal er minder veel water naar beneden komen doordat er minder aanvoer van water zal zijn in de droge periode.
Door de lokale bevolking wordt de waterval 'Mosi-O-Tunya', dat betekent: 'de wolk die dondert'

We lopen wat later in de middag richting de watervallen. Huren een poncho bij een van de vele stalletjes en beginnen aan een van de mooiste wandelingen van mijn leven!
Eerst lopen we langs een van de minst stijlen waterval, meer een enorme stroomversnelling die uitmond in een waterval. Dit is al prachtig om te zien. Langs de wandelroute zijn vele plekjes waar je een geweldig zicht hebt over dit watergeweld.

In het begin van de wandeling denken we nog dat we de poncho's misschien wel voor niks hebben gehuurd, maar later in de wandeling komen we op gedeeltes waar zoveel nevel is dat we anders drijfnat zouden zijn geworden. Een van de uitkijkpunten is een dangerpoint, het ligt wat hoger op de rotsen, het is redelijk glibberig door de nevel, maar heeft geen enkele vorm van afzetting… Maar het uitzicht is geweldig!

Dit is terecht een van de 7 wereldwonderen, echt een van het mooiste wat ik ooit heb gezien, de waternevel die overal aanwezig is, de regenbogen, de brede rivier die in een kloof valt is spectaculair, het geluid dat er mee gepaard en de onophoudelijke gigantische hoeveelheid water maken de Victoria Falls tot een onwaarschijnlijk mooi schouwspel.
Morgen gaan we met een helikopter over dit indrukwekkende wereldwonder en ik kijk er nu al naar uit…

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Wandeling langs de Victoria Watervallen"

 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 22 Jan 2015 | 17:43:28

  Prachtige foto's en meteen een prima tip

  Bericht aangepast op 08:12:05
 • profile image comment
  Door Harfra• geplaatst op 24 Jan 2015 | 13:04:51

  Deze blog werkt zeker inspirerend om deze mooie plek te gaan bezoeken.

  Bericht aangepast op 08:12:05
 • profile image comment
  Door MiekeLejeunevdVen• geplaatst op 25 Jan 2015 | 23:05:09

  Lijkt me ook geweldig om daar te wandelen, goed geschreven en 'n heel goede tip!

  Bericht aangepast op 08:12:05