Zimbabwe image

Zimbabwe


Reviews

Zimbabwe
Afrika
Bianca Yspeert

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Zimbabwe
Jeannette was hier 30 Sep 2017
Wij sliepen bij Hwange national park in hotel Elephant Eye (eigendom van Jenman safaris uit Zuid Afrika). Dit was een fantastische lodge, zeer mooie huisjes met luxe en je kunt vanaf je bed het tentdoek oprollen of de buitendouche nemen om het wild te zien drinken en grazen. Aan het eind van de dag komt vaak een grote groep olifanten bij het hotelterras uit het zwembad met mineraalwater drinken, echt fantastisch om te zien!
Land
  • Midden in de natuur; rustig
  • beetje duur
Review geplaatst op 2017-12-06
10
Zimbabwe
WKerkhof was hier 31 Jul 2010
De Victoria Watervallen liggen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe en beide kanten zijn te bezichtigen. Het is de breedste waterval ter wereld en wordt aangevoerd door de Zambezi rivier. Van de 1,7 km lange waterval ligt 1,4 km in Zimbabwe en het andere deel in Zambia. De Falls zijn zo'n 80-110 meter diep en in mei stort er het meeste water naar beneden. Door de lokale bevolking wordt de waterval 'Mosi-O-Tunya', dat betekent: 'de wolk die dondert' wat een zeer toepasselijke naam blijkt te zijn. Ga wat later in de middag richting de watervallen, huur een poncho bij een van de vele stalletjes (Denk niet eigenwijs dat je die poncho niet nodig gaat hebben... want hoe dichter je bij dangerpoint komt... hoe natter je gaat worden!) en begin aan een van de mooiste wandelingen van je leven. Een wandeling met een constant uitzicht op de machtige Victoria watervallen! De eerste blik op de watervallen is meteen overweldigend, al blijkt dit later meer een enorme waterversnelling te zijn die uitmond in een waterval... Het pad volgend zijn er steeds nieuwe punten waar je uitzicht hebt op dit enorme watergeweld, met steeds een mooier en indrukwekkender zicht. Laat in de middag heb je het voordeel dat de zon wat lager staat en dan niet alleen het licht mooier is, ook de kans op regenbogen door de combinatie van de vele nevel en het zonlicht is aanzienlijk groter. Dit is terecht een van de 7 wereldwonderen, echt een van het mooiste plekken die ik ooit heb gezien!
Land
  • Prachtige watervallen
  • Overweldigend watergeweld
  • Kan druk zijn
Review geplaatst op 2017-07-11
9
Zimbabwe Matobo NP
Matobo National Park ligt ten zuiden van Bulawayo in Zimbabwe. In dit NP zie je mooie rotsformaties en zelfs rotstekeningen maar hoogtepunt was de neushoornwandelsafari. De avond voor vertrek werd medegedeeld dat de mogelijkheid bestond om de dieren op ca 20 meter te kunnen benaderen. Dit klonk heel spannend. De volgende dag werden we opgehaald door onze gids Andy. Na entree in het park was het eerst zoeken waar de neushoorns zich zouden ophouden. Na wat rondrijden ontmoeten we rangers, die ons vertelden waar ongeveer de neushoorns zich bevonden. Andy als bestuurder van de open jeep wilde een goed uitzicht hebben op sporen en ging daarvoor staan waarbij hij met zijn andere voet dan die van het standbeen het gaspedaal bediende. Even later zijn we gestopt. Andy gaf aan monden dicht achter elkaar aan lopen en follow me. Andy liep voorop de bush in en op enig moment stonden we op ca 15 tot 20 meter afstand van een aantal neushoorns. Er stond een groot mannetje links. Recht voor ons een aantal vrouwtjes met een kalf. Ik hoorde de dieren snuiven en lopen. Elke pas dreunde. Ongelofelijk en hoe bijzonder was dat. Maar het meest bijzonder was het moment waarop de dieren onrustig werden en weg wilden lopen. Andy blies toen op zijn fluitje. Dit geluid was een signaal dat neushoorns herkenden als iets vertrouwds en ongevaarlijk, waarop de neushoorns bleven staan. We zijn daar 20 minuten geweest toen hebben we de neushoorn met rust gelaten want Andy zei they really become nervous now.  
Highlight
  • Witte neushoorns
  • Mooie rotsformaties
  • Oude rotstekeningen
  • Entree is duur
Review geplaatst op 2021-04-19