Zimbabwe reisblogs

Van Nairobi naar Kaapstad Deel VII

evstee was er (tot 23 mei 2010) Gepost op 06 aug 100 reacties

Hallo allemaal!

Korte update, later deze week een uitgebreider verslag!
We zijn vandaag aangekomen in Antelope Park, bij Gweru nog steeds in Zimbabwe. Zimbabwe is echt geweldig, ik vond het hier vorig jaar al super maar dit jaar is het nog beter. Zulke aardige mensen en zoveel te zien en te doen.
De afgelopen 2 anchten hebben we doorgebracht op een campsite buiten de hoofdstad Harare, Bird Park. Prachtig gelegen aan een meer, met allerlei wilde beesten op het terrein. Gisterenochtend stond ik oog in oog met een zebra toen ik de gordijnen van mijn chalet opendeed. Heb maar een paar keer met de deur geklepperd en toen draafde hij weg.
En ja jullie lezen het goed: chalet! Geen tent op met moment. Upgraden kost hier bijna niks en de nacht voor Bird PArk was een vreselijke nacht, langs de kant van de weg in Mozambique. Dat kwam omdat we achterliepen op schema door de lange en vermoeiende gang van zaken rond onze visa.

Achteraf was het ook maar goed dat ik een huisje had, want alle tenten waren vergeven van de mieren. Echt duizenden, alles zag er zwart van. Verder was het neit echt luxe hoor, want 2 dagen geen stroom gehad en dus ook geen licht en warm water. Wel heel aardige mensen die ons overal mee naar toe namen. Gisteren hebben we gewandeld met 2 leeuwenwelpen van 12 maanden oud. In het begin eng, maar wel heel erg leuk.
Hier daarentegen is het allemaal heel luxe. Warme douches en een zwembad. En heel veel mooie dingen om te doen. Dit park is het belangrijkse centrum voor de opvang van leeuwen, ze hebben er zo'n 70 op het moment, van klein tot groot en die stomen ze klaar om naar wild[parken over heel Afrika te gaan.

Ik heb 3 activiteiten geboekt, beetje voor mezelf en beetje voorhet goede doel (50% van de prijs gaat naar de opvang). Morgen ochtend ga ik welpjes voeren en knuffelen en overmorgen paardrijden door het park (zonder leeuwen hoor ma). Eigenlijk een safari op een paard dus. En morgenavond het klapstuk: nachtsafari met 4 leeuwen die op jacht gaan.
Die leeuwen jagen 1 x per 5 dagen en wij gaan ze volgen in een jeep. Het wordt wel een gruwelijk zicht, want ze gaan dus echt een zebra/gnoe/gezelle/buffel te grazen nemen. We zijn al gewaarschuwd dat het er niet fris uit zal zien en ik heb ook getwijfeld of ik het wel moet doen. Maar het is een eenmamlige kans en dus wil ik het niet laten lopen!

Echt heel erg spannend dus! We blijven hier 3 nachten en daarna door naar Bulawayo voor nog meer safari, waarna de doorrijden naar Victoria Falls. Ik heb besloten daar geen enge dingen te gaan doen, maar het te houden bij een high tea en een river cruise. De adrenaline komt dan wel in Namibie, we gaan allemaal de skydive doen!

Verder alles dus goed, het truckleven wordt al helemaal routine, maar daarover later meer... Vanavond gelukkig een Cook Group voor mij, na gistreren bobotie voor 24 mensen en vanmorgen 100 pannekoeken te hebben gebakken op een houtvuur!
Overmorgen zal ik meer vertellen over mijn avonturen met de leeuwen! En nogmaals excuses dat het niet lukt om fotos te plaatsen!

evstee Positie 32894 (0 p.) Lid sinds 19-12-2007 Foto's en tips: 112 Blogs: 16 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Van Nairobi naar Kaapstad Deel XVII
0 0
Gepost op 07 augustus
Zuid-Afrika Kaapstad
Van Nairobi naar Kaapstad Deel XVI
0 0
Gepost op 07 augustus
Zuid-Afrika Kaapstad
Van Nairobi naar Kaapstad Deel XV
0 0
Gepost op 07 augustus
Zuid-Afrika Kaapstad

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.