Bulawayo omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bulawayo omgeving image

Bulawayo omgeving

Bulawayo omgeving
Zimbabwe
Evstee

Van Nairobi naar Kaapstad Deel IX

Hallo allemaal!
Hier weer een berichtje vanuit Afrika! Deze keer vanuit Victoria Falls in Zimbabwe!
Het is hier een beetje bekend terrein voor me, omdat ik hier vorig jaar ook twee nachten ben geweest. Het doet goed om te zien dat Zimbabwe aan het opkrabbelen is, het is hier drukker dan vorig jaar, de winkels zijn een stuk beter bevoorraad en de restaurants zijn weer open! Je kan nog steeds niet met Zimbabwaans geld betalen, ze hebben hier nu officieel de Amerikaanse dollar ingevoerd, maar verder lijkt het een stuk beter te gaan!

Ik heb besloten de vier dagen hier te relaxen en de enige activiteiten die ik ga ondernemen zijn een massage, een Hig Tea met de andere meiden in het Victoria Falls Hotel en een cruise over de rivier. En wat andere hoognodige dingen zoals wasjes doen, geld regelen (er is hier maar 1 bank en pinnen is tot nu toe nog niet gelukt) en mijn blog bijwerken.
De afgelopen dagen waren druk genoeg en ik heb niet echt zin om alle adrenaline activiteiten te ondernemen (ik word echt oud geloof ik...). De jongere garde in de truck is nu aan het bungeejumpen, abseilen en paragliden. Met een kater ook nog, want gisteren zijn we flink doorgezakt in de bar op de campsite.

Waarna we bij terugkomst vannacht ook nog een militaire operatie hebben uitgevoerd, onder leiding van onze Amerikaanse officier Chad. Kleine uitleg is hierbij misschien noodzakelijk...

Sinds een dag of 10 reizen we gelijkop met een truck van een andere organisatie: ATC (African Travel Company). En die lui zijn op z'n zachtst gezegd erg aanwezig... Vooral 's nachts maken ze enorm veel herrie met zuipfestijnen rond de truck en kosten ze ons onze nachtrust. Ik wil niet zeggen dat wij heilig zijn, maar dit is echt bij de beesten af.
Het absolute dieptepunt was in Bulawayo, drie nachten geleden. We verbleven daar op de ranch van een lief oud dametje, genaamd Christine. We konden kiezen tussen een grote slaapzaal op haar zolder of kamperen. Ik sliep op de slaapzaal (kon namelijk amper bewegen na mijn paardrijdavonturen in Antelope Park..) maar heb de halve nacht wakker gelegen van de herrie. Daarbij hadden ze de hele bar geplunderd en ook nog spullen van sommige mensen uit onze groep meegenomen. De hele boel is bijna geescaleerd en arme Christine moest om 2 uur 's nachts in haar pyama uit het huis komen om ze toe te spreken. Ongelofelijk kinderachtig en onbeschoft.

Sinds die avond konden we natuurlijk maar aan 1 ding denken: WRAAK! En die hebben we genomen vannacht. Iedereen uit hun groep was redelijk vroeg uit de bar vertrokken en toen we terugkwamen om 2 uur vannacht was er niemand meer wakker. Resultaat: 10 tenten met tie-rips dichtgeritst, alle was die te drogen hing aan elkaar geknoopt en als klap op de vuurpijl hebben we ook nog een strip laxeerpillen in hun jerrycans gemikt. Vanmorgen moesten ze om 7 uur vertrekken, dus je snapt dat het niet echt gezellig was daar... Wraak is zoet !!

Gelukkig hebben we ook nog andere dingen gedaan dan met andere trucks in de clinch gelegen!! De afgelopen 4 dagen hebben we veel van Zimbabwe gezien en ik moet zeggen dat het toch mijn favoriete land in Afrika blijft.