Midlands foto's & tips

'488980' door zeester '488980' door zeester

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Blonde poes

zeester

Deze kleine (wilde) blonde poes wordt opgevangen in Antiloppe park. Samen met haar broertje en zusje. Na een periode wordt er gekeken of ze geschikt zijn om "mee te laten wandelen" of uitgezet gaan worden naar meer vrijheid en later naar nog meer vrijheid. Over dat "mee wandelen" kan je verschillend denken.. duidelijk is wel dat deze 3 het niet gered hadden wanneer ze niet hier terecht waren gekomen. Ook zit er een fokprogramma aan verboden, dus het mes snijd aan verschillende kanten. Het is een mooi park, waar je kan kamperen of luxer kan slapen. Er is een goed restaurant bij, je kan op safari, wandelen achter leeuwen die los lopen, maar je kan hier ook heen als vrijwilliger.

'96514' door Mireille '96514' door Mireille

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Mysterieus

Mireille

Panorama. Great Zimbabwe: Er is nog veel onduidelijkheid over het doel, de origine en de historie van deze archeologische plaats. De architectuur en de stenen bouw zijn uniek voor Afrika, bovendien zijn er sommige zeer aparte bouwsels bv de conische toren in ‘The great enclosure’, waardoor er speculaties zijn dat er vroeger mogelijk andere bewoners dan de huidige Afrikanen in Afrika hebben gewoond. In het gestrekt over het oosten en zuiden van het land zijn meerdere vergelijkbare ruines. Deze zijn wel kleiner dan die in het Great Zimbabwe National Park. De foto hier kijkt vanaf The Great Enclosure richting ‘The Hill Complex’ gelegen in de mist. Persoonlijk vindt ik dat de mist deze foto het nog mysterieuzer maakt.

'430466' door Moonrise '430466' door Moonrise

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Smullen maar

Moonrise

Duizendpoten kom je overal tegen in zuidelijk africa. In dit geval op een camping in Gweru, Zimbabwe zag je overal zwarte slangetjes kruipen. Als ze sterven drogen ze op in de zon en worden het harde ringetjes. Ik vond deze bijzonder omdat hij net iets lekkers te eten gevonden had en het rustig midden op het pad zat te verorberen. Ze zijn niet gevaarlijk voor de mens, ze bijten niet, in tegenstelling tot de centipede, waarvan de beet heel erg pijnlijk is.

'96519' door Mireille '96519' door Mireille

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Oude Architectuur

Mireille

In de buurt van Gweru zijn de Nalatale ruins. Kleiner dan de Great Zimbabwe ruins, zijn hier de muren nog het best bewaard gebleven. Ik ken alleen de Engelse benaming, maar de muur bouwvormen die op de foto te zien zijn: Chevron, Chequer, Cord, Herringbone & Ironstone.

'217501' door YvonneG '217501' door YvonneG

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Geeuwende leeuw

YvonneG

Na veel mislukte pogingen om de bek van een leeuw op de foto te krijgen, is het dan eindelijk toch gelukt. Deze leeuw zat meerdere malen uitgebreid te gapen en zorgde voor een mooi shot.

'123362' door dpbijstra '123362' door dpbijstra

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Handelaar

dpbijstra

Bij de Victoria Falls proberen deze handelaartjes te overleven dmv over voetbal te praten (Ajax kennen ze allemaal)en ondertussen te verkopen.

'123365' door dpbijstra '123365' door dpbijstra

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Victoria falls

dpbijstra

En nat werden we zeker door de brouche van de falls

'97503' door Mireille '97503' door Mireille

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Giraf

Mireille

Mutirikwe National Park (Lake Kyle): Heeft een aantal prachtige rots tekeningen – bekend als de ‘Chamvara paintings’ . In de grotten zijn er vele tekeningen over elkaar heen waardoor het soms moeilijk is om goed te ontcijferen wat iets is. Vele dieren en mensen te zien. Opvallen zijn dat er sommige mensen met een blank gezicht getekend zijn, waardoor men speculeert naar Arabische of andere blanke invloeden. In deze foto zie je een giraf die een volgens mij achter een zebra aanzit.

'97496' door Mireille '97496' door Mireille

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Rock art

Mireille

Mutirikwe National Park (Lake Kyle): Heeft een aantal prachtige rots tekeningen – bekend als de ‘Chamvara paintings’ . In de grotten zijn er vele tekeningen over elkaar heen waardoor het soms moeilijk is om goed te ontcijferen wat iets is. Vele dieren en mensen te zien. Opvallen zijn dat er sommige mensen met een blank gezicht getekend zijn, waardoor men speculeert naar Arabische of andere blanke invloeden. In deze foto zie je naast jagende mannen ook wildebeest of buffels getekend. De jacht was toen zeker noodzakelijk als energie bron, nl voedsel en het jagen je ziet de mannen hardlopen met grote passen is een mooie uiting van menselijke energie.