Midlands beste reistijd

Het weer in Midlands

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Midlands te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Midlands? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Midlands

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midlands:De beste reistijd voor Midlands is van juni t/m augustus. De beste tijd om door Midlands te trekken, is tijdens de koele en droge winterperiode. Het gras is misschien niet zo groen tussen mei en oktober, maar in ieder geval ook niet zo hoog dat je alle leeuwen mist. De Zimbabwaanse zomer, van november t/m maart, is natter en warm.


Reisadvies
Voor Midlands geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
18 april Onafhankelijkheidsdag, 12 augustus Dag van het Leger, 22 december Dag van Eenheid.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Midlands

Beste foto's & tips van Midlands

'488980' door zeester '488980' door zeester

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Blonde poes

zeester

Deze kleine (wilde) blonde poes wordt opgevangen in Antiloppe park. Samen met haar broertje en zusje. Na een periode wordt er gekeken of ze geschikt zijn om "mee te laten wandelen" of uitgezet gaan worden naar meer vrijheid en later naar nog meer vrijheid. Over dat "mee wandelen" kan je verschillend denken.. duidelijk is wel dat deze 3 het niet gered hadden wanneer ze niet hier terecht waren gekomen. Ook zit er een fokprogramma aan verboden, dus het mes snijd aan verschillende kanten. Het is een mooi park, waar je kan kamperen of luxer kan slapen. Er is een goed restaurant bij, je kan op safari, wandelen achter leeuwen die los lopen, maar je kan hier ook heen als vrijwilliger.

'96514' door Mireille '96514' door Mireille

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Mysterieus

Mireille

Panorama. Great Zimbabwe: Er is nog veel onduidelijkheid over het doel, de origine en de historie van deze archeologische plaats. De architectuur en de stenen bouw zijn uniek voor Afrika, bovendien zijn er sommige zeer aparte bouwsels bv de conische toren in ‘The great enclosure’, waardoor er speculaties zijn dat er vroeger mogelijk andere bewoners dan de huidige Afrikanen in Afrika hebben gewoond. In het gestrekt over het oosten en zuiden van het land zijn meerdere vergelijkbare ruines. Deze zijn wel kleiner dan die in het Great Zimbabwe National Park. De foto hier kijkt vanaf The Great Enclosure richting ‘The Hill Complex’ gelegen in de mist. Persoonlijk vindt ik dat de mist deze foto het nog mysterieuzer maakt.

'430466' door Moonrise '430466' door Moonrise

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Smullen maar

Moonrise

Duizendpoten kom je overal tegen in zuidelijk africa. In dit geval op een camping in Gweru, Zimbabwe zag je overal zwarte slangetjes kruipen. Als ze sterven drogen ze op in de zon en worden het harde ringetjes. Ik vond deze bijzonder omdat hij net iets lekkers te eten gevonden had en het rustig midden op het pad zat te verorberen. Ze zijn niet gevaarlijk voor de mens, ze bijten niet, in tegenstelling tot de centipede, waarvan de beet heel erg pijnlijk is.

Laat kaart zien