Matabeleland

'488952' door zeester '488952' door zeester

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Zwarte Joop

zeester

Onderweg bij een klein dorpje gestopt. Eerst is de chauffeur, die de lokale tal sprak even heen gegaan om te vragen of we even mochten komen.. en dat mocht. Meneer was in het goede tijdperk gids geweest voor toeristen, totdat dhr. Mugabe andere plannen met het land kreeg. Hij sprak, voor ons heel verrassend nog wat engels en vertelde dat hij indertijd "zwarte Joop" werd genoemd door de mensen die hij begeleidde. Helaas zit dat werk er niet meer in. Maar het land is wel weer aan het opklauteren uit slechte tijden en ik kan het aan bevelen. De mensen zijn nog puur en blij toeristen te zien, want toeristen betekend geld. Er zijn schitterende NP, als Hwange, maar ook Manapools en Matusodonu zijn zeker een bezoek waard. Neem kleding mee die je achter kan laten, de mensen zijn er hier heel erg blij mee.

'410150' door josski '410150' door josski

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Victoria watervallen

josski

Foto genomen vanuit een helikopter. Alleen vanuit de lucht heb je eigenlijk een mooi uitzicht over de gehele watervallen. Linksonder op de foto is ook de brug te zien met de grensovergang tussen Zimbabwe en Zambia.

'187600' door azaaijer '187600' door azaaijer

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Olifanten in Hwange N

azaaijer

Olifanten bij ondergaande zon in Hwange NP. Zo'n plaatje wat je bij blijft; ook als je niet naar de foto kijkt.

'436394' door Moonrise '436394' door Moonrise

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Klaar voor de race

Moonrise

Deze mountainbike heeft zo te zien al heel wat ritjes gemaakt. Ze stond aan de grens tussen Zimbabwe en Zambia, de eigenaar was net een stempel in zijn paspoort gaan halen. De fiets stond klaar om de goederen de grens over te brengen, maar of hij er ver mee zou geraken is maar de vraag. Hij hangt wat met haken en ogen aaneen.

'355770' door enroute2 '355770' door enroute2

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Spijt!

enroute2

Vlak bij de Victoria Falls aan de kant van Zimbabwe zag ik dit houten beeld in een kunstatelier, dat een beetje afgelegen lag t.o.v. de grote toeristenstallen met de gebruikelijke souvenirs, zoals giraffen, nijlpaarden en ga zo maar door. Mijn oog viel meteen op dit prachtige houtsnijwerkje van zo’n 50 cm hoog en mijn eerste gedachte was: die is van mij! Even een detail tussendoor: ook de achterkant was erg leuk, het zwarte mannetje houdt daar met beide handen zijn dikke billetjes vast, daar heb ik geen foto van, maar ik ben het niet vergeten. De kunstenaar, zo zag ik op het prijskaartje, vroeg een terecht bedrag van 250 dollar (destijds ongeveer 400 gulden), want wat zou een europese kunsthandelaar niet vangen voor zoiets?! Omdat ik m.i. niet genoeg geld (trav.ch.) meer had, ook geen creditcard, en pinautomaten nog niet bestonden, besloot ik als ‘troost’ dat ik het toch wel een tikje te duur vond. Maar wel nog even een foto gemaakt en nu ik het weer zie denk ik: spijt! Altijd meer dan voldoende meenemen dus en niet schromen als je iets echt leuk vindt was voortaan mijn devies.

'411277' door josski '411277' door josski

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Regenboog

josski

Regenboog bij de Victoria watervallen op de grens van Zimbabwe en Zambia. De foto is genomen vanaf de brug over de Zambezi rivier die de grens vormt tussen die twee landen. Het is ook mogelijk om te bungeejumpen vanaf deze brug maar dat laat ik graag aan anderen over.

'129442' door CindyN '129442' door CindyN

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Op bezoek bij...bosje

CindyN

dansende kids

'433658' door marcelkuijper '433658' door marcelkuijper

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Een tong van 30 cm

marcelkuijper

Wat toch vele mannen doen als hobby in de file hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn..... Foto genomen in Hwange np in Zimbabwe wat werkelijk een adembenemend mooi reserve is op slechts 3 uren rijden vanaf Livingstone.

'139553' door AngieV '139553' door AngieV

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Melk!!

AngieV

Ongestoord zoogde deze moeder haar jong. Omdat ik rustig op gepaste afstand bleef zitten bleven zij heel relaxt en kon ik mooie foto's maken. (Nabij Victoria Falls)

'429778' door lsteentjes '429778' door lsteentjes

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Regenboog in waterval

lsteentjes

Uit de analoge collectie: je kunt kanoën en raften over en met een vliegtuig vliegen boven de Zambezi en zijn watervallen, maar het mooiste is gewoon kijken en het watergeweld in je opnemen.

'93249' door AngieV '93249' door AngieV

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Moederliefde

AngieV

Deze moeder was zeer zorgzaam voor haar jong. Trof haar bij de Victoria Falls en alhoewel ze zeer beschermd naar haar jong was bleef zij zeer relaxt toen ik wat foto's van haar maakte.

'344881' door Jan10e '344881' door Jan10e

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Zebra

Jan10e

De allereerste safari in je leven blijft toch echt wel een hele mooie herinnering. In Hwangi NP in Zimbabwe ervaar ik dat voor het eerst vanuit een huurauto terwijl ikzelf achter het stuur zit (zonder rijbewijs he!... maar daar heb ik al eens een blog over geschreven). Ik dacht de zebra even stiekem door het gebladerte te kieken, maar hij heeft me door... (gescande foto)

'383830' door pvruggink '383830' door pvruggink

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Misty falls

pvruggink

Mijn bijdrage vandaag aan wereldwaterdag: zicht (?) op de main fall en Livingstone Island van de Victoria falls volledig in de mist in het natte seizoen (januari 2013). De hoogste watervallen ter wereld (108m) en de op een (Iguazu Falls) na breedste. Neem regenpak en camerabescherming mee! En als je er dan toch bent, vergeet dan ook niet om te gaan raften op de Zambezi rivier, heerlijk!

'93246' door AngieV '93246' door AngieV

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Victoria Falls

AngieV

Een mooie doorkijk naar de Victoria Falls. Omdat het nog geen regentijd was waren de Falls niet op volledige sterkte, maar het was daardoor zeker niet minder imponerend.

'331812' door dreamer666 '331812' door dreamer666

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Victoria Falls

dreamer666

Foto van de Victoria watervallen met zicht op de main falls vanuit Zimbabwe. Het is nu het einde van het droge seizoen zodat de watervallen minder water bevatten. Nu kan je hier staan en af en toe een foto nemen en dan nog. Als de watervallen aanzwellen kan je hier niets zien. Geduldig wachten met een plasticzak over je fototoestel en als het even mogelijk is vliegensvlug een foto nemen en dan verzopen naar het volgende punt gaan hahaha.

'41047' door AngieV '41047' door AngieV

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Zware last

AngieV

Onverstelbaar toch altijd weer wat de vrouwen en Afrika allemaal op hun hoofd dragen. Bij het kijken erna krijg ik al hoofdpijn. Wilde de vrouwen op de achtergrond fotograferen toen plots de mooie dame op de voorgrond door mijn beeld liep. Klein onverwachts kadootje dus.

'337476' door Jan10e '337476' door Jan10e

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Dinnertime

Jan10e

Mijn eerste echte safariexperience was toch wel in Hwangi NP. Het is 1998. Volop olifanten (overbevolkt) die de bomen flink kaal hadden gegeten. Mooie uitzichten vanuit de diverse lodges. En dan ook nog deze prooi die wordt bewaakt. Er kunnen er nog heel wat komen meeeten. In het kader van ''Mijn mooiste autoroute" heb ik een blog met de route door zimbabwe geplaatst. Helaas zijn de omstandigheden in Zimbabwe qua politiek en levensomstandigheden voor de Zimbabwanen erg verslechterd, maar het schijnt dat het 'diepe dal' voorbij is. Dus wie weet. Nog maar eens op herhaling? (gescande foto)

'129439' door CindyN '129439' door CindyN

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Olifant tijdens...kan

CindyN

.

'129432' door CindyN '129432' door CindyN

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Grazende

CindyN

We hadden de hoop al bijna opgegeven, maar aan het eind van ons kanotripje, toch nog een kudde olifanten!

'41922' door AngieV '41922' door AngieV

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Baby Warthog

AngieV

Deze baby Warthog was totaal niet bang voor de camera.

'864591' door Renate meets the world '864591' door Renate meets the world

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Cruise naar de sunset

Renate meets the world

Wat een prachtig uitzicht om een prachtige reis mee af te sluiten. Op mijn laatste avond ben ik samen met alle andere vrijwilligers op de dinner cruise over zambezi river gegaan. Wat een uitzicht! Het ziet er echt uit alsof de zon elk moment in de rivier duikt. We hebben geboekt via het lion encouter booking office dat gemakkelijk te vinden is in de overzichtelijke binnenstad van Victoria Falls. Het eten was geweldig en alle drankjes zijn in de prijs inbegrepen. Vergeet niet iets warms mee te nemen, want na zonsondergang (als het echte dinner begint) wordt het al snel vrij fris/koud.

'864594' door Renate meets the world '864594' door Renate meets the world

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Dinner op zambezi...r

Renate meets the world

Dinner cruise op de zambezi river, wat een geweldige manier om vol van die mooie Afrikaanse zonsondergang te kunnen genieten! Ik heb geboekt via het lion encounter booking office in de overzichtelijke binnenstad van victoria falls. Op die manier wist ik zeker dat ik bij de beste organisator terecht zou komen. Eerst zijn we een hele tijd rondgevaren over de rivier. Daarbij ben ik dit geweldige uitzicht tegenkomen: het omhoog spattende water van de machtige victoria watervallen! Het glimt in veel verschillende kleuren terwijl het nog net wordt beschenen door het avondlicht. Nadat je volop van het uitzicht en de zonsondergang hebt genoten, begint een hemels dinner...