Masvingo

'433980' door DanielNelson '433980' door DanielNelson

ZimbabweMasvingo

ZimbabweMasvingo

De Aanval

DanielNelson

Dit kan ik je beloven, als een olifant met 35 km/uur op je af komt rennen, dan weet je niet zeker of je ooit noch daglicht gaat zien. Zo voelde ik ook toen deze boze moeder olifant op mij af renden. Ik was in Malilangwe, Zimbabwe, en we reden in de bossen op zoek naar olifanten. Wij vonden een familie die bestond uit drie olifanten. Een dik uur zaten wij vanuit de auto te genieten van de reuzen en veel te fotograferen. Na een uur was ik uit gefotografeerd en was op zoek naar een andere manier om het dier te fotograferen, ik besloot om uit de auto te stappen en photo van andere perspectieven te nemen. Het zorgvuldigen moeder was niet helemaal eens met mijn plannen. Zodra ik de auto uitstapte hoorde ik van de verte al veel kabaal. En uit het niets verdween van achter de boom een razende olifant die mij zo snel mogelijk weg wou hebben. Ik had voortreffelijk geluk. Want de olifant dacht dat het genoeg was om mij te laten schrikken en te laten zien wie baas is maar mij niet aan raken. Ik was in deze situatie een echte bofkont.

'293821' door imaginature '293821' door imaginature

ZimbabweMasvingo

ZimbabweMasvingo

Great Zimbabwe by Ful

imaginature

De ruines van great Zimbabwe zijn sowieso al bijzonder. Het zijn de grootste historische bouwwerken ten zuiden van de Sahara. Ik kwam erachter dat je 's nachts ook gewoon erin kon. Het was nog volle maan ook.

'344891' door Jan10e '344891' door Jan10e

ZimbabweMasvingo

ZimbabweMasvingo

Great Zimbabwe

Jan10e

Een World Heritage Site. De glooiende muren zijn opgebouwd uit granieten blokken. Zonder cement staat er nog bewonderenswaardig veel overeind. Tenminste in 1998... (dit is een gescande foto). De muur is 244m lang, hier en daar 5 m dik. Ruines liggen 30km van Mashvingo af. Ooit hoofdstad van goud- en ivoorhandel? Verloren civilizatie. Men gist nog steeds naar het hoe en waarom van deze verlaten stad (steden, want er zijn meer van dit soort stenen enclaves) Ook de functie van de toren hier op de foto is nog steeds een mysterie.

'434656' door DanielNelson '434656' door DanielNelson

ZimbabweMasvingo

ZimbabweMasvingo

Stinkende Adem en...K

DanielNelson

Bah! Wat een stank kan komen uit de bek van een hyena die net zijn ontbijt heeft op gegeten. Om voor die rottende stank te fotograferen was werkelijk niet te doen. Veel mensen krijgen de kans niet om dit te beleven en het was een bijzonder moment, maar toch zal ik volgende keer een gas-masker mee nemen. Maar als we de stank negeren, was het een briljant moment om in de bek van een hyena te kijken op een afstand van tien centimeter. Je kon nog kleine stukjes vlees in de kiezen zien zitten, en de rode kleur van bloed op de tong. Het was smerig maar briljant. Toen het hijgende bek dicht ging, hing een walgelijke sliert kwijl aan de kin van de hyena. Hoe walgelijk het ook was, het was de perfecte kans voor een prachtige close-up. Dus ik ging er voor. En viola... een prachtig resultaat

'108815' door dpbijstra '108815' door dpbijstra

ZimbabweMasvingo

ZimbabweMasvingo

Victoria falls

dpbijstra

mooie regenboog

'108809' door dpbijstra '108809' door dpbijstra

ZimbabweMasvingo

ZimbabweMasvingo

Victoria falls

dpbijstra

veel geweld

'108828' door dpbijstra '108828' door dpbijstra

ZimbabweMasvingo

ZimbabweMasvingo

Victoria falls

dpbijstra

hier werden we net niet nat

'186041' door Reisreporter '186041' door Reisreporter

ZimbabweMasvingo

ZimbabweMasvingo

Twee gozertjes

Reisreporter

Een straatje achteraf, deze twee jochies....

'433941' door DanielNelson '433941' door DanielNelson

ZimbabweMasvingo

ZimbabweMasvingo

Een Bezoekje Brengen

DanielNelson

Een close-up maken van een dier is een makkie, een goede zoem-lens en een mooi postuur van het dier en bingo! Wat fotografie zo'n leuk vak maakt is om zo creatief mogelijk de foto te maken om te laten zien dat jouw foto het waard is omdat je er dubbel zo veel moeite hebt ingestopt. In Malilangwe, Zimbabwe was ik opzoek naar hyenas voor de ultieme hyena shots. We kwamen aan bij een groep hyenas en het feest begon. Al gauw lag ik op de grond, een ruime tien meter van de auto. De hyenas kwamen meten uit hun hollen om de bezoeker te bestuderen. De hyena heeft over de jaren een zeer negatieve reputatie op gelopen. In realiteit doet het dier geen vlieg kwaad, of in ieder geval niet naar de mens toe. Ik lag op de grond en de nieuwsgierige hyena kwam naar mij toe gelopen. Voorzichtig snuffelde zij mij. Ze gaf zelfs een klein likje aan mijn shirt om te proeven voor dier ik was. Na een minuut was ik saai, ze liep weer weg en besloot weer terug het hol in te gaan. Het fotografies resultaat was briljant.

'79199' door charlypeeters '79199' door charlypeeters

ZimbabweMasvingo

ZimbabweMasvingo

Great Zimbabwe

charlypeeters

Great Zimbabwe is indrukwekkend en ze hebben er goede guides.

'434655' door DanielNelson '434655' door DanielNelson

ZimbabweMasvingo

ZimbabweMasvingo

Het Poot

DanielNelson

Het poot wat je hier ziet is het poot van een hyena. Ik lag op de grond in de Zimbabwaanse bush, samen met een stuk of tien hyenas. Ik was al een tijdje aanwezig in het hyena hol, dus meeste hyenas waren gewend aan mij. Uit het niets stond een hyena op en besloot toch even een bezoekje te komen brengen. Zij liep naar mij toe en stopte zo'n 30 centimeter voor mijn neus. Ik bleef lekker op de grond liggen maar ik baalde wel. Ik baalde omdat de hyena te dicht bij was voor een fatsoenlijke foto. Ik zat toen na te denken, en besloot om de foto op een andere manier te maken. Ik besloot om geen foto te maken van de hyenas hoofd, of van het lijf, maar de haar poot. Dik ingezoomd op dat kleine stukje lichaam, maakte ik een prachtige close-up van de poot van een hyena.

'78336' door charlypeeters '78336' door charlypeeters

ZimbabweMasvingo

ZimbabweMasvingo

Mooi uitzicht

charlypeeters

Van masvingo naar Mutare, mooie Baobab's

'1091441' door Willemien '1091441' door Willemien

ZimbabweMasvingo

ZimbabweMasvingo

Blauwaap

Willemien

Deze aap wordt ook groene meerkat of blauwaap genoemd. Het mannetje heeft een duidelijk te herkennen blauwe balzak. Deze apen zijn vaak te vinden in de buurt van de mens. Bij onze picknick plaats waren er dan ook veel die probeerden ieders lekkers te roven.