Manicaland beste reistijd

Het weer in Manicaland

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Manicaland te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Manicaland? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Manicaland

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Manicaland:De beste reistijd voor Manicaland is van juni t/m augustus. De beste tijd om door Manicaland te trekken, is tijdens de koele en droge winterperiode. Het gras is misschien niet zo groen tussen mei en oktober, maar in ieder geval ook niet zo hoog dat je alle leeuwen mist. De Zimbabwaanse zomer, van november t/m maart, is natter en warm.


Reisadvies
Voor Manicaland geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
18 april Onafhankelijkheidsdag, 12 augustus Dag van het Leger, 22 december Dag van Eenheid.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Manicaland

Beste foto's & tips van Manicaland

'221563' door Mireille '221563' door Mireille

ZimbabweManicaland

ZimbabweManicaland

Bless you

Mireille

Deze aardig bewaker had zich even heerlijk tussen twee bomen genesteld om een paar passages uit zijn bijbel te lezen. na een praatje te hebben gemaakt, werden we tot ziens gegroet met een bless you. Nyanga (voorheen Inyanga) bij de Ziwa ruines. Scan

'337481' door Jan10e '337481' door Jan10e

ZimbabweManicaland

ZimbabweManicaland

Bok

Jan10e

Ten noorden van Mutare liggen drie Nationale Parken die in elkaar overlopen. Nyanga NP, Rhodes Lnuanga NP en Mtarazi NP. Behalve heuvels, watervallen en meertjes ook 'klein' wild. Deze bok stond fier pal op de hoger gelegen 'berm' naast de weg.

Laat kaart zien