Hwange NP foto's & tips

'486618' door patriciawilfred '486618' door patriciawilfred

ZimbabweHwange NP

ZimbabweHwange NP

Olifanten in Hwange

patriciawilfred

Zimbabwe is een prachtig land om op safari te gaan. Zeker Hwange NP raad ik aan om te bezoeken. In dit park leven veel olifanten. Deze foto is gemaakt aan de grens van het park bij een waterhole waar maar weinig toeristen komen. Deze olifanten hebben dorst en gaan in volle draf op het water af.

'440319' door bertwams '440319' door bertwams

ZimbabweHwange NP

ZimbabweHwange NP

Olifanten in Hwange

bertwams

Zimbabwe is een fantastisch land voor safari. Vriendelijke mensen, sinds invoering van de dollar gaat het economisch beter. Hwange is een groot park met veel olifanten en ander wildlife, Verder zijn Mana Pools en Matopos aanraders. Wandelsafari's worden veel aangeboden en zijn extra spannend. Tussen ochtend en middagdrive bij hoofdkamp aan parkwachter gevraagd of hij ons mee uit wandelen wilde nemen en schitterende wandeling gemaakt.

'462646' door caar '462646' door caar

ZimbabweHwange NP

ZimbabweHwange NP

Zonsondergang

caar

Ook al denken veel mensen dat het super gevaarlijk is in Zimbabwe heb ik mij nog nooit zo veilig gevoeld als daar. De mensen zijn behulpzaam en aardig en het land zelf is fantastisch

'567199' door Bowral '567199' door Bowral

ZimbabweHwange NP

ZimbabweHwange NP

Synchroon drinken

Bowral

Volgens mij hadden ze ook niet een heel klein beetje dorst … Aan het eind van een zinderend hete dag in oktober liep een kudde van zeker vijftig olifanten naar een van de schaarse, nog met water gevulde poelen in het Hwange NP. Zo sociaal als ze zijn, gingen ze keurig naast elkaar staan zodat een ieder gelijktijdig de dorst kon lessen

'444612' door marcelkuijper '444612' door marcelkuijper

ZimbabweHwange NP

ZimbabweHwange NP

Bennett's Woodpecker

marcelkuijper

Een Bennett's Woodpecker die we vonden in Hwange national parc. Een mooie vogel in een erg mooi wild reserve. Hwange staat bekend om zijn vele kuddes olifanten. Twee jaar geleden hebben stropers daar een waterplaats vergiftigd om zo aan ivoor te komen van de olifanten. Er werden vele olifanten vergiftigd en de stropers konden de hoeveelheid ivoor niet eens aan. Een nutteloze bezigheid in mijn ogen.....

'484639' door marcelkuijper '484639' door marcelkuijper

ZimbabweHwange NP

ZimbabweHwange NP

Apenstreken

marcelkuijper

Hoe jong dit Velvet aapje ook is het heeft nu al zijn apenstreken. Eerst bij het ontbijt het fruit van het buffet stelen om vervolgens net te hoog in de boom te gaan zitten om buiten bereik te blijven van de "slingshots" van de bewakers. Dit exemplaar geeft daarbij ook nog even haarfijn aan wat ie van ons vind. Het moet niet gekker worden......

'505011' door pmdeboer '505011' door pmdeboer

ZimbabweHwange NP

ZimbabweHwange NP

Reusachtig

pmdeboer

Het Hwange National Park is het grootste nationale park in de westelijke punt van Zimbabwe. Het is zo groot als half Belgie en wij waren er in juli 2015. We hebben er grote groepen olifanten gezien van soms wel meer dan 60 olifanten. Zeer indrukwekkend om deze reuzen op een paar meter afstand van je auto te zien. Uiteraard kun je georganiseerde safari's boeken maar het is ook toegestaan om er zelf met je huurauto te rijden.

'535294' door bertwams '535294' door bertwams

ZimbabweHwange NP

ZimbabweHwange NP

Wilde honden op jacht

bertwams

Tijdens jeepsafari in Hwange vanuit Bomani Tented Lodge stuitten we op deze groep wilde honden op jacht. Een wrattenzwijn viel dapper eerst 1 hond aan, maar toen keerde de hele groep zich tegen hem. Hij kon ontsnappen, maar het scheelde niet veel. Ook mooi gebied om wandelsafaris te maken.

'463009' door caar '463009' door caar

ZimbabweHwange NP

ZimbabweHwange NP

Gier wachtend op zijn

caar

Rijdend door het nationaal park zagen we een groep leeuwen hun maaltijd naar binnen werken. Toen ik naar links keek zag ik opeens deze gier in een boom zitten.

'571046' door Bowral '571046' door Bowral

ZimbabweHwange NP

ZimbabweHwange NP

Samen op de foto

Bowral

De twee waterbokken lagen vredig op hun knieën voor zich uit te kijken. Toen er een hyena hun kant op sloop, stonden ze binnen een tel weer op hun poten. Je weet immers maar nooit met die gasten. Maar aangezien de hyena alleen was, zou een eventuele jacht een kansloze missie zijn. Dat had hij zelf ook snel door. Hij keek nog even om voor een groepsfoto met de waterbokken - waarvoor mijn dank - en droop af op zoek naar een makkelijker te verkrijgen maaltje

'567463' door jeannette '567463' door jeannette

ZimbabweHwange NP

ZimbabweHwange NP

Vredig met elkaar

jeannette

Ik vind het zo mooi om te zien als dieren zo vredig met elkaar samen leven in het wild en de natuur zo onaangetast is als in dit wildpark hier.

'566912' door jeannette '566912' door jeannette

ZimbabweHwange NP

ZimbabweHwange NP

Lekker hapje

jeannette

Dat moeten deze 2 hyena's gedacht hebben, maar helaas waren ze met te weinig om echt kans van slagen te maken, dus bleef het bij een beetje dreigen.

'567531' door jeannette '567531' door jeannette

ZimbabweHwange NP

ZimbabweHwange NP

Drinken uit ons...zwe

jeannette

Wij sliepen bij Hwange national park in hotel Elephant Eye (eigendom van Jenman safaris uit Zuid Afrika). Dit was een fantastische lodge, zeer mooie huisjes met luxe en je kunt vanaf je bed het tentdoek oprollen of de buitendouche nemen om het wild te zien drinken en grazen. Aan het eind van de dag komt vaak een grote groep olifanten bij het hotelterras uit het zwembad met mineraalwater drinken, echt fantastisch om te zien!

'567173' door jeannette '567173' door jeannette

ZimbabweHwange NP

ZimbabweHwange NP

Bomen

jeannette

Tijdens onze safarireis genoot ik niet alleen van de dieren maar ook van de mooie Afrikaanse bomen en landschappen, de natuur is er zo onaangetast.

'568076' door jeannette '568076' door jeannette

ZimbabweHwange NP

ZimbabweHwange NP

Zebrapaarden

jeannette

Onze geweldige Zimbabwaanse gids Luckey (zijn echte naam!) van Jenman safaris vroeg de eerste dag van onze safarireis welk dier je graag wilde zien. Ik riep spontaan "zebra". Die hebben we dan ook gezien, ik denk wel meer dan honderd. Het is en blijft voor mij 1 van de mooiste dieren (qua uiterlijk) en ze zijn zo nieuwsgierig.