Harare

'384060' door Feije '384060' door Feije

ZimbabweHarare

ZimbabweHarare

Meisje, Zimbabwe

Feije

Ooit was Robert Mugabe een vriend en mede-strijder van Nelson Mandela, maar zoals dat vaak gaat, werd hij gecorrumpeerd door de macht. Hij bracht z'n land naar de rand van de afgrond. Onder meer door de enorme inflatie was er een paar jaar geleden geen schoolmeester of verpleegster die nog naar het werk ging: het salaris was de volgende dag al niets meer waard. Een hele generatie kinderen was daar het slachtoffer van.

'357631' door enroute2 '357631' door enroute2

ZimbabweHarare

ZimbabweHarare

Flamboyant

enroute2

Harare is een mooie moderne stad met veel groen en moderne gebouwen en winkels, althans in de tijd dat ik er was. Ik weet niet of het goed onderhouden is en de winkels nog steeds vol liggen met alles wat maar te koop is, want het land staat economisch aan de rand van de afgrond. De meeste straten in Harare zijn omzoomd met veelal grote bomen, die veel schaduw bieden en de stad een prettig karakter geven. De Jacaranda’s zijn het bekendst, met massa’s paarse bloemen staan ze in oktober in bloei. Maar ook de Flamboyant met de prachtige oranjerode bloemen – op deze foto te zien - tref je op veel locaties aan. Deze bomen kunnen een hoogte bereiken tot 15 meter. (scan van dia)

'418989' door enroute2 '418989' door enroute2

ZimbabweHarare

ZimbabweHarare

Groot wild gespot

enroute2

Lang geleden in Harare zag ik iets vreemds aan een gebouw, het rieten dak bleek niet helemaal gladgeschoren te zijn. Toen we dichterbij kwamen en deze kunstige buffel ons aankeek, staarden wij verbaasd terug. Ik heb alleen deze detailfoto van dit bouwsel uit een periode waarin je nog selectief (analoog) fotografeerde.

'193995' door hestermaasdam '193995' door hestermaasdam

ZimbabweHarare

ZimbabweHarare

Boodschappen

hestermaasdam

Deze dames kwamen we tegen tijdens een wandeling.

'174632' door arnodorien '174632' door arnodorien

ZimbabweHarare

ZimbabweHarare

Zomaar een weg

arnodorien

Onderweg naar het Noorden zomaar een weg. Heerlijk groen omdat de regentijd net geweest was.

'120041' door Mireille '120041' door Mireille

ZimbabweHarare

ZimbabweHarare

Dicht die boel!

Mireille

Tobacco Auctions, de veiling: alles is klaar de tabak is verkocht, alles is genoteerd. Dan komen de heren langs om de tabakbalen weer dicht te naaien met touw. Vervolgens wordt de tabak over de hele werleld verscheept waar het verwerkt wordt tot die genotstokkies waar je tegenwoordig buiten in de kou moet gaan staan!

'86950' door Jarowi '86950' door Jarowi

ZimbabweHarare

ZimbabweHarare

Show me the money

Jarowi

In Zimbabwe ´legaal´ geld wisselen kost je geld. We zouden 221 Zimbabwe Dollar voor 100 Amerikaanse Dollar krijgen. In de supermarkt had een mandje boodschappen ons EUR513 gekost en een nacht in een hostel EUR1200. Dit komt van de ´zwarte markt´. Miljoenen Zimbabwe Dollar voor 100 Amerikaanse Dollar. Waanzin!

'120036' door Mireille '120036' door Mireille

ZimbabweHarare

ZimbabweHarare

De administrateur!

Mireille

Op de Tabakveiling in Harare. De tabak is inmiddels geveild en nu nog de administratie. Deze man ziet er helemaal top uit in zijn stofjas, pet, clipboard en super serieus met zijn taak. De kleur van de stofjas geeft duidelijk je taak en rang aan.

'120034' door Mireille '120034' door Mireille

ZimbabweHarare

ZimbabweHarare

Tabakveiling

Mireille

In Harare is de grote tabakveiling. Altijd een spannende gebeurtenis of het jaar hard werk ook werkelijk beloond wordt. Hier niet met sterren maar met $$$$! Een zeer bijzondere gebeurtenis en waar ook ter wereld de moeite waard te bekijken. Zie ook mijn tip 'Tobacco Auctions'.