Zimbabwe Artikelen & Blogs

Reisnieuws
Olifant plet jager. 'Deze loser krijgt verdiende loon!'

22 mei 2017, In editie 64 schreven we uitgebreid over de jacht op wilde dieren en de olifantensterfte. Hoewel het meestal de dieren zijn die het onderspit delven, loopt het ook voor de jagers niet altijd even goed af.

1
Reisnieuws
Wauw: 's werelds mooiste watervallen

22 aug 2016, Onze wereld herbergt veel adembenemende watervallen. Ze zijn er in alle soorten, maten en op verschillende bestemmingen. Maar welke waterspektakels moeten echt op je bucketlist? Het is een lastig keuze. Columbus helpt je graag en zet er alvast 8 v...

0
Reisnieuws
Zimbabwe - In de schaduw van de baobabs

23 dec 2015, De Victoria Falls, de breedste waterval van Afrika, is de juweel in de kroon van Zimbabwe en een razend populaire toeristenattractie. Maar daarbuiten is het land één grote lappendeken van wildparken en natuurgebieden waar je nauwelijks andere re...

0
Reisnieuws
Toneel: leven in Zimbabwe

02 mei 2010, Het unieke Zimbabwaanse toneelstuk 'The Great Escape' is overgebracht naar Nederland. Tijdens de voorstelling vertellen de Zimbabwaanse acteurs feitelijk hun eigen verhaal, over het culturele en politieke leven in Zimbabwe.

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
VIDEO: Duivels zwembad

29 dec 2009, Het lijkt bijna nep, maar niets is minder waar. Wie graag een avontuurtje opzoekt en niet bang is om zijn leven in God's handen te leggen, kan een sprongetje wagen in de Victoria Falls in Zimbabwe. The Devils Pool is gelegen bovenaan een van 's we...

5
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Toerisme in Zimbabwe groeit

23 nov 2009, Het aantal toeristen dat dit jaar Zimbabwe heeft bezocht, is verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar. Dit geeft het land een economische impuls die het goed kan gebruiken.

1
Reisnieuws
Behang van geld

01 jun 2009, Miljonair zijn, dat wil toch iedereen? De interesse in Zimbabwaanse biljetten met meerdere nullen is het afgelopen jaar hard gestegen. Om een rijk gevoel te krijgen, zijn er mensen die de biljetten als behang gebruiken.

1
Reisnieuws
Blijf weg uit Zimbabwe

27 jun 2008, Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert mensen geen enkele reis naar Zimbabwe te maken nu de presidentsverkiezingen het land toch doorgaan. De veiligheidssituatie is te onvoorspelbaar en kan zonder waarschuwing snel verslechteren.

0
Reisnieuws
Iedereen miljonair in Zimbabwe

25 mei 2008, Om een brood te kopen in Zimbabwe moet je miljonair zijn: het kost tweehonderd miljoen Zimbabwaanse dollars om eentje te bemachtigen. Maar door de huidige inflatie is iedereen in Zimbabwe miljonair. Afgelopen maand is de jaarlijkse inflatie gesteg...

0
Reisnieuws
Zimbabwe verliest wildlife

03 aug 2007, De populatie wildlife in Zimbabwe is de afgelopen zeven jaar negentig procent kleiner geworden. Dit blijkt uit een trendonderzoek van Zimbabwe Conservation Task Force, die zich hevig zorgen maakt over de situatie.

0
  • Pagina 1 van de 1