Zimbabwe Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zimbabwe verliest wildlife

Gepubliceerd: 03 aug 2007
0

De populatie wildlife in Zimbabwe is de afgelopen zeven jaar negentig procent kleiner geworden. Dit blijkt uit een trendonderzoek van Zimbabwe Conservation Task Force, die zich hevig zorgen maakt over de situatie.

De problemen begonnen toen president Mugabe in 2000 grote natuurreservaten herverdeelde in kleinere kavels. Hij nam het land van boeren in beslag en koos nieuwe 'boeren’, volgens velen in werkelijkheid criminelen en oorlogsveteranen. Naar het land van de verbannen boeren werd niet meer omgekeken waardoor grote voedselschaarste ontstond. De nieuwe bewoners zagen meer geld in het vlees van de dieren. Ook jagers uit omringende landen werden naar deze gebieden getrokken voor de grootscheepse jacht.

De overheid zelf liet vorig jaar voor de viering van Onafhankelijkheidsdag honderd olifanten slachten. Ook is er ivoor verkocht aan China, in ruil voor wapens.

Reizigers mijden Zimbabwe steeds meer, omdat wildlife dat er nog rond loopt vaak verminkt is en bijvoorbeeld een been mist. Het wegblijven van toeristen is een domper voor de economie van Zimbabwe, een land dat met vijf procent het slechtste BBP ter wereld bereikt heeft. Ondertussen zijn de wildlifeboerderijen teruggelopen van 620 naar 14 en de natuurreservaten van 14 naar 1.

Johnny Rodrigues, oprichter van Zimbabwe Conservation Task, hoopt met het onderzoek grootschalige aandacht te richten op de situatie.

Wil je weten waar wildlife nog in volle glorie gespot kan worden? Kijk dan uit naar de aankomende Columbus editie (12 september in de winkels) voor de Columbus Wildlife Planner!
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zimbabwe artikelen
Reisnieuws
Olifant plet jager. 'Deze loser krijgt verdiende loon!'

22 mei 2017, In editie 64 schreven we uitgebreid over de jacht op wilde dieren en de olifantensterfte. Hoewel het meestal de dieren zijn die het onderspit delven, loopt het ook voor de jagers niet altijd even goed af.

1
Reisnieuws
Wauw: 's werelds mooiste watervallen

22 aug 2016, Onze wereld herbergt veel adembenemende watervallen. Ze zijn er in alle soorten, maten en op verschillende bestemmingen. Maar welke waterspektakels moeten echt op je bucketlist? Het is een lastig keuze. Columbus helpt je graag en zet er alvast 8 v...

0
Reisnieuws
Zimbabwe - In de schaduw van de baobabs

23 dec 2015, De Victoria Falls, de breedste waterval van Afrika, is de juweel in de kroon van Zimbabwe en een razend populaire toeristenattractie. Maar daarbuiten is het land één grote lappendeken van wildparken en natuurgebieden waar je nauwelijks andere re...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.